Milyonların Merak Ettiği Yurt İçi Uçuş Seferleri İçin Turizm ve Kültür Bakanı Tarih Verdi!

Koronavirüs salgınına normalleşme adımları atılırken Kültür ve Turizm Bakanı sevindiren haberi verdi.

Koronavirüs salgınına normalleşme adımları atılırken Kültür ve Turizm Bakanı sevindiren haberi verdi. Bunun üzerine yurt içi uçuş seferlerinin Mayıs sonunda başlamasının planlandığını duyurdu.

Koronavirüs salgını ile mücadele devam ederken salgının kontrol altına alınması nedeniyle bazı normalleşme adımlar atıldı. Kabine tarafından yapılan toplantılarda her hafta normalleşme planının bir parçası açıklanıyor. Bu hafta alınan kararla birlikte berberler, kuaförler, güzellik salonları ve alışveriş merkezlerinin açılmasına karar verildi. Yakın zamanda turizm sezonunun da açılması bekleniyor. Bu noktada uçuşların ne zaman başlayacağı merak konusu olmuştu.



Hava yolu şirketleri geçtiğimiz haftalarda Mayıs sonunda harekete geçmeyi planlayarak kendileri için bir uçuş takvimi hazırlamışlardı. Bunun ardından NTV kanalına katılan Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy son dönemlerde vatandaşların süreç hakkında en çok merak edilen sorularına yanıt verdi.



Turizm Sezonu İçin Hazırlıklar Tamamlanmak Üzere



Mayıs sonunda bayramın bitişi ile birlikte turizm sezonunun açılması bekleniyor. Ancak bazı önlemler eşliğinde sektörde yeni normallerin benimsenmesi bekleniyor. Büyük otellerin neredeyse tamamının yeni önlemler alarak hazırlıkları tamamladıkları ve gelecek olan misafirleri bekledikleri öğrenildi.



Turizm sezonu açılmışken, uçak seferleri merak konusu oldu. Katıldığı programda açıklamalar yapan Bakan Ersoy yurt içi uçuş seferlerinin Mayıs sonu itibariyle başlamasının beklendiğini belirtti. İç turizmin 28 Mayıs tarihinde açılacağını belirtmesinin ardından aynı tarihlerde yurt içi uçak seferlerinin de başlaması bekleniyor.



Turizm şehirlerinde salgının sürekli olarak izlendiğine vurgu yapılırken, durum incelendikten ve değerlendirildikten sonra Haziran ortasında yurt dışı seferlerinin de kademeli olarak açılmasının planlandığını belirtti.


Gündem Haberleri