Mısır'da Tren Kazası Faciası: En Az 32 Kişi Hayatını Kaybetti, 66 Kişi Yaralandı!

Gelen son dakika haberi ile Mısır'da iki tren kafa kafaya çarpıştı. Çarpışma sonrası büyük bir can pazarı yaşanırken korkunç kazada gelen ilk bilgilere göre 32 kişi hayatını kaybetti, 66 kişi ise yaralandı.

Son dakika haberine göre Mısır'da iki tren kafa kafaya çarpıştı. Mısır'ın Güney bölgesinde meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre en az 32 kişi hayatını kaybetti, 66 kişi yaralandı.

Mısır Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan ilk açıklamaya göre iki trenin çarpıştığı bölgeye çok sayıda ambulans ve sağlık görevlisi sevk edildi. Yerel basın tarafından yapılan ilk haberlere göre ise bazı yolcular enkaz altında kalırken, vagonların arasında mahsur kalan kişileri kurtarmak için vatandaşlar kendi imkanları ile çalışmalara başladı.

Hatırlanacağı üzere 2019 yılında da Mısır'da büyük bir tren kazası meydana gelmiş, raylardan çıkan trenin alev alması sonrasında 20 kişi hayatını kaybetti. Kahire'de meydana gelen tren kazasının ardından Ulaştırma Bakanı istifa etmişti. Bugün yaşanan son kazanın nedeni için henüz açıklama gelmezken trenlerin kafa kafaya çarpıştığı, çarpışma nedeni ile çok sayıda vagonun enkaz haline geldiği belirtildi.

Olay yerinden gelen ilk görüntüler yaşanan facianın boyutlarını gözler önüne sererken trenden yaralı çıkarılan kişilerin enkazın hemen yakınına yatırıldığı görülüyor. Mısır Medyası tarafından yapılan haberlere göre tren kazasında yaşanan can kaybı sayısının artmasından duyulan endişe dile getirilirken devrilen vagonlarda kaç yolcu bulunduğu ve bu yolculardan kaçının vagonlardan çıkarıldığı bilgisine de henüz ulaşılamadı.

Gündem Haberleri