MİT Operasyon Düzenledi: Evinde 5 Milyon Euro Bulunan Savunma Sanayi Köstebeği Kim Çıktı?

Türkiye son dönemde yerli ve milli savunma sistemleri ile büyük yankı uyandırırken süreçte Türkiye'nin gözbebeği haline gelen Savunma Sanayii Başkanlığı düzenlenen casus operasyonu ile sarsıldı.

Türkiye son dönemde yerli ve milli savunma sistemleri ile büyük yankı uyandırırken süreçte Türkiye'nin gözbebeği haline gelen Savunma Sanayii Başkanlığı düzenlenen casus operasyonu ile sarsıldı. Milli İstihbarat Teşkilatı MİT ve Emniyet'in ortak olarak gerçekleştirdiği operasyon ile köstebek tespit edildi. Savunma Bakanlığında ki köstebek kim çıktı?

Yerli savunma sistemleri ile büyük yankı uyandıran Türkiye dünya çapında haber olmaya devam ederken geliştirilen sistemler yabancı ülkelerin de dikkatini çekti. İddialara göre yerli üretimin merkezi Savunma Sanayi Başkanlığı yabancıların hedefi haline geldi.



Savunma Sanayii Başkanlığı'na yaşanan iddialar sonrasında casusluk ve rüşvet iddiası ile Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ortak operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyon sonrasında adı soruşturmada köstebek olan geçen kişinin evinde 5 milyon Euro bulunduğu iddiası gündemi sarstı.



SAVUNMA SANAYİ BAKANLIĞINDAKİ KÖSTEBEK KİM?



Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından büyük bir gizlilikle yürütülen soruşturma kapsamında casusluk ve rüşvet şebekesi çökertildi. Operasyon öncesinde MİT'in tam 1 senedir süreci takip ettiği, soruşturmayı yürüttüğü ve gizli takip yaptığı ortaya çıktı. Yabancı casusluk filmlerini aratmayacak operasyonda köstebek olarak ismi açıklanan kişi ise kamuoyunda büyük bir şok etkisi yarattı.



Yapılan operasyonda evinde nakit 5 milyon Euro bulunduğu iddia edilen ve 2018 yılında İnsansız ve Akıllı Sistemler Dairesi Proje Müdürlüğü yapan Y.H.Ö. ismi gündemi sarstı. Yapılan soruşturmada Y.H.Ö.'nin ihale bilgilerini sızdırarak büyük bir vurguna imza attığı iddia edildi. Yürütülen soruşturma kapsamında Y.H.Ö. 'nün yanı sıra aralarında yabancı firma temsilciliği yapan şirket sahiplerinin de olduğu 6 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.



Emlak365.com

Gündem Haberleri