MİT TIR'ları Davasında Flaş Karar: Can Dündar'ın Mal Varlığına El Konuldu!

MİT TIR'larının durdurulması olayında gizli tutulması gereken fotoğraf ve bilgileri yayımladığı gerekçesi ile Can Dündar'a 5 yıl 10 ay hapis cezası verilmişti.

MİT TIR'larının durdurulması olayında gizli tutulması gereken fotoğraf ve bilgileri yayımladığı gerekçesi ile Can Dündar'a 5 yıl 10 ay hapis cezası verilmişti. Söz konusu karar ardından Yargıtay tarafından iptal edilince Can Dündar yeniden yargılanmaya başlanmıştı. 2016 senesinden bu yana yurt dışında kaçak hayatı yaşayan Can Dündar davasında bugün yeni bir karar daha açıklandı. Detaylar haberimizde...

Çok büyük bir yankı uyandıran MİT Tırları davası hakkında bugün yeni bir gelişme daha yaşandı.



MİT Tırlarının durdurulması olayında gizli tutulması gereken görüntü ve bilgileri basına sızdırdığı iddiası ile hakkında soruşturma açılan Can Dündar'ın mal varlığına el koyuldu.



GAZETECİ CAN DÜNDAR'IN MAL VARLIĞINA EL KOYULDU!



2016 senesinden bu yana yurt dışında kaçak hayatı yaşayan ve 2018 senesinde kırmızı bültenle hakkında yakalama kararı çıkartılan Can Dündar hakkında mahkeme 2019 senesinin Eylül ayında kaçak sayılma sürecini başlatmıştı.



Mahkeme bugün yapmış olduğu son duruşmada ise Can Dündar'ın hukuki olarak kaçak konumda bulunması nedeni ile tüm mal varlığına el koyulmasına karar verdi.



MİT TIRLARI DAVASI NEDİR?



1 Ocak 2014 tarihinde Hatay'a bağlı olan Kırıkhan ilçesi ile 14 Ocak 2014 tarihinde Adana'ya bağlı olan Ceyhan ilçesinde Milli İstihbarat Teşkilatı MİT'e ait olduğu belirlenen 2 TIR güvenlik güçleri tarafından durdurulmuş, tırların içerisinde silah olduğu yönünde haberler yapılmıştı.



Konu hakkında o dönem Aydınlık Gazetesi ve Cumhuriyet Gazetesi'nde yazar olan Can Dündar "İşte Erdoğan'ın yok dediği silahlar" başlıklı haber yayımlayarak tırlarda olduğu iddia edilen silah ve muhimmatlara ilişkin resimleri yayımlamıştı.



Emlak365.com


Gündem Haberleri