MPİ açıkladı: Oto Loto nedir, bilet nereden alınır, oto loto bilet ücretleri ne kadar olacak?

Milli Piyango İdaresi yaptığı açıklama ile birlikte ikinci el otomobil çekilişlerinin başlayacağını açıkladı. MPİ açıkladı: Oto Loto nedir, bilet nereden alınır, oto loto bilet ücretleri ne kadar?

Milli Piyango İdaresi yaptığı açıklama ile birlikte ikinci el otomobil çekilişlerinin başlayacağını açıkladı. Milli Piyango birçok alanda yaptığı çekilişler ile vatandaşların ihtiyaçlarına uygun çalışmalarını sürdürüyor. Son dönemlerde artan ikinci el otomobil fiyatlarının ardından 2.el otomobil çekilişlerinin başlayacağını duyuran Milli Piyango bu sistem için ise açıklamaları yaptı.

Milli Piyango İdaresi tarafından yapılan açıklama doğrultusunda ikinci el otomobil çekilişlerinin düzenleneceği sisteme "Oto Loto" adı verildi. Sosyal medyaya düşen gelişmeler bir anda tüm Türkiye gündeminde konuşulmaya başlandı. İkinci el otomobil çekilişlerinin düzenlenmesi vatandaşlar tarafından olumlu bir şekilde karşılanırken detaylar ise araştırılmaya başlandı. Peki Oto Loto nedir, nereden alınır, bilet ücretleri ne kadar olacak? İşte detaylar..

OTO LOTO NEDİR?

Oto Loto, Milli Piyango İdaresi'ne bağlı bir bahis, çekiliş şirketidir. Oto Loto üzerinden belirlenecek tarihlerde çekilişler düzenlenerek talihli vatandaşa ikinci el otomobil hediye edilecek. Sistem duyurulmasının ardından oldukça ilgi çekti.

OTO LOTO BİLETLERİ NEREDEN ALINIR?

Oto Loto biletleri tıpkı Milli Piyango İdaresi'ne bağlı diğer çekilişler gibi iddaa bayilerinden, belirli mobil bankacılık uygulamalarından ve online ortamlarda hizmet veren şans oyunu sitelerinden alınabilecek. Vatandaşlar oto loto biletlerine hızlı bir şekilde erişim sağlayabilecek.

OTO LOTO BİLET ÜCRETLERİ NE KADAR OLACAK?

Oto Loto bilet ücretleri ile ilgili henüz herhangi bir şey kesinleşmese de her vatandaşın erişebilmesi düşünülüyor. Bu bağlamda ise biletlerin ortalama 4,5 - 5 TL'den başlayarak 70 TL'ye kadar farklı kategorilerde devam etmesi düşünülüyor.

OTO LOTO ÇEKİLİŞLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Vatandaşlar oto loto sisteminin duyurulması ile birlikte çekilişlerin ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı. Buna göre ise Oto Loto çekilişlerinin 17 Haziran'dan itibaren tüm Türkiye'de entegre olacak şekilde başlanması bekleniyor.

OTO LOTO ÇEKİLİŞLERİ NASIL YAPILIYOR?

Oto Loto çekilişleri kontrollü yapılan toplar çekiliş makinelerine tek tek anons edilerek yerleştirilmektedir. Kazanan talihli numaralar anında ekrana aktarılmakta ve zaman etiketi ile yapılan çekilişler ayrıca bu sisteme entegre edilmiş kameralar ile çekilen toplar takip edilip, izlenmekte ve izleyicilere bütün çekiliş süreci canlı ve kesintisiz aktarılmaktadır.

Gündem Haberleri