MSB duyurdu! 10 bin 900 askere sıla izni verildi!

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte deprem felaketi nedeniyle 10 bin 900 askere sıla izni verildiği öğrenildi.

Bugün gelen son dakika açıklaması ile birlikte Milli Savunma Bakanlığı tarafından deprem felaketinden etkilenen bölgelerde ikamet eden ya da ailesi bulunan askerlere sıla izni verildiği öğrenildi. Toplamda 10 bin 900 Erbaş ve personele izin verildiği öğrenilirken konu hakkında merak edilenler hakkında da Bakan Akar tarafından açıklama yapıldı. 

ASKERLERE SILA İZNİ VERİLDİ! 

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Akar, askerlere sıla izni verilmesi konusu hakkında "10 ilde ikamet eden veya bu illerin nüfusuna kayıtlı 2 Mart ve 6 Nisan 2023 celp dönemlerinde silahaltına alınması planlanan er statüsündeki yükümlünün sevkini 4 Mayıs 2023 celbine kadar erteledik. Ayrıca depremin etkilediği bölgelerde ikamet eden veya ailesi buralarda yaşayan 10 bin 900 er, erbaş ve personele sıla izni verdik" şeklinde yapıla duyuru ile birlikte son durumu aktardı. 

Bunun yanı sıra da son dönemde sık sık gündeme gelen erken terhis iddialarının yaygınlaşması nedeni ile de açıklamada bulundu. İddiaların aslı olmadığını açıklayan Akar, "Erken terhis söz konusu değil. Bizim terörle mücadelemiz, hudut güvenliği faaliyetlerimiz; semalarda, denizlerde, yurt dışındaki görevlerimiz aksaksız, eksiksiz devam ediyor" ifadeleri ile herhangi bir şekilde erken terhisin gündemde bulunmadığını da vatandaşlara duyurdu. 

YARALARI SARACAK VE SORUNLARI AŞACAĞIZ! 

Yaşanan deprem hakkında da açıklamalar yapan Hulusi Akar, yapılan çalışmaları yakından takip ettiğin belirtti. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet ve yakınlarına şifa dileyerek bugünlerin de aşılacağına değindi. Birlik ve beraberlik konusu hakkında da açıklama yapan Akar, "Bugün her şeyden önce birlik, dayanışma içinde olma günü. Hepimiz bu yarayı sarmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Geleceğe umutla yürüyeceğiz, karamsar ve kötümser olmayacağız. Çaresizlik, karamsarlık yaymaya gayret edenlere karşı devlet ve millet olarak inatla birliğimizi, beraberliğimizi koruyacak, gayretlerimizi sürdürecek ve çok kısa sürede yaraları saracak ve sorunları aşacağız. Kimsenin bundan şüphesi olmasın"  şeklinde ifadelere yer verdi. 

Gündem Haberleri