MSB Duyurdu! 2022 Mayıs Ayı Askerlik Yerleri Ne Zaman Açıklanacak, Celp ve Sevk Tarihleri Belli Oldu Mu?

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 2022 Mayıs ayı askerlik celp ve sevk tarihleri belli oldu. Peki askerlik yerleri ne zaman açıklanacak. İşte yanıtı.

Vatani görevini yerine getirmek için askere gitme hazırlığı yapan binlerce genç, Mayıs ayı celp ve sevk dönemine ilişkin araştırma yapıyor. Silahaltına alınacak yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile er statüsündeki yükümlülerin askerlik hizmeti tercihi, sınıflandırma ve sevk işlemleriyle ilgili açıklamalar Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) resmi internet sitesi üzerinden duyuruldu. Mayıs ayında askere gidecek olan yükümlüler, askerlik yerlerini araştırmaya başladı.

2022 MAYIS ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Mayıs ayı celp dönemi askerlik yerleri için gözler e-devlete çevrildi. Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından mayıs celbi askerlik sevk ve yerlerinin açıklanacağı tarih duyuruldu. Bu kapsamda yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile er statüsündeki yükümlülerin seçim ve sınıflandırma sonuçları 29 Nisan 2022 tarihinde e-Devlet sistemi üzerinden açıklanacak.

Bu kapsamda seçim ve sınıflandırma sonuçları 29 Nisan 2022 tarihinde e-Devlet sistemi üzerinden ila edilecek olup, yedek subay/ astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden tabi oldukları celp ve sevk döneminde sınıf okulu ve eğitim merkezindeki eğitimin üçte birine katılmayanlar, er statüsünde askere alınacak.

MAYIS 2022 YEEK SUBAY / ASTSUBAY / ERBAŞ / ER SEVK TARİHLERİ

Yedek Subay/ Astsubay Adayları, Erbaş / Er (Birinci grup)

Sevk tarihi 12 Mayıs 2022

Kovid-19 testi yapılacak ve sevk belgesinin alınacağı tarih: 11-12 Mayıs 2022

Erbaş / Er (İkinci grup):

Sevk tarihi 9 Haziran2022

Kovid-19 testi yapılacak ve sevk belgesinin alınacağı tarih: 08-09 Haziran 2022

Erba/ Er (Üçüncü grup)

Sevk tarihi 21 Temmuz 2022

Kovid-19 testi yapılacak ve sevk belgesinin alınacağı tarih: 20-21 Temmuz 2022

Yükümlüler sevk belgesinin alınabileceği tarihlerde, e-Devlet üzerinden Kovid-19 anketi dolduracaklar ve daha sonra testlerini yaptıracaklar. Testi negatif çıkanlar, sevk bitim tarihine kadar e-Devlet üzerinde ya da askerlik şubelerinden sevk belgesini edinebilecekler.

Emlak365.com

Gündem Haberleri