Muğla Marmaris orman yangınında son durum ne, yangın neden çıktı? Bakan Soylu'dan açıklama!

Muğla Marmaris Bördübet'te çıkan orman yangınına müdahale devam ederken, yangının çıkış nedeni ve son durumu merak ediliyor. İşte Marmaris orman yangınında son durum.

2021 yılının yaz aylarında dört bir tarafta başlayan orman yangınları, 2022 yılında yeniden başladı. Muğla'nın Marmaris ilçesinde dün akşam saatlerinde Bördübet Mahallesi 17 adalar mevkiinde orman yangını başladı.

Sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden söndürme çalışmalarına havadan 20 helikopter ve 14 uçak, karadan ise 688'i Orman personeli olmak üzere toplam 1480 personel katılım sağladı. Gece saatlerinde şiddetli rüzgar nedeniyle alevler büyürken, rüzgar sabah saatlerinde azalmaya başladı.

Muğla Marmaris Bördübet orman yangınında son durum ne?

21 Haziran 2022 günü akşam saatlerinde başlayan orman yangınına uçak ve helikopterler ile sık sık sorti yapılarak yangın engellenmeye çalışılıyor. Bölgeye Aydın, İzmir, Antalya ve Denizli illerinden takviye ekipler gelirken, aynı zamanda söndürme çalışmaları karadan da devam ediyor.

Yanan saha yoğun duman altında olurken, uçak ve helikopterlerin yoğun sorti yapması sonrasında alevlerin şiddeti azaldı. Ancak Bördübet mahallesinde başlayan ve bir ucu Hisarönü körfezi, diğer uzu Değirmenyanı mahallesine kadar ulaşan yoğun duman nedeniyle görüntü mesafesinde azalma yaşandı.

Muğla Marmaris orman yangını neden çıktı? Bakan Soylu'dan açıklama!

Marmaris'i etkisi altına alan orman yangını sonrasında yetkili isimlerden tek tek açıklamalar geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yangının çıkış nedeniyle ilgili değerlendirmede bulunarak '' Bunlar erken değerlendirmeler, hem emniyetimizin hem de jandarmamızın Sayın Bakanımız geldikten sonra değerlendirme yaptık '' diyerek, yangının sabotaj mı yoksa doğal nedenlerden dolayı mı oluyor tespit edileceğini belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ise, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda , yangın söndürme uçaklarının ve helikopterlerin yangına müdahalesinin devam ettiğini dile getirdi.

Orman Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 20 helikopter ile 14 uçağın Marmaris'teki yangına destek vermek için göreve başladığı, günün ilk ışıklarıyla beraber çalışmaların hızlandırıldığı belirtilerek ' Son ateş sönene kadar karada ve havada inançla mücadelemizi sürdüreceğiz '' ifadesi kullanıldı.

Gündem Haberleri