Muğla Yine Depremle Sallandı! AFAD Ve Kandilli'den Son Dakika Açıklaması!

Türkiye'de depremler meydana gelmeye devam ediyor. Akşam saatlerinde Muğla açıklarında Akdeniz'de bir deprem meydana geldiği bildirildi. Deprem ile alakalı olarak duyurular AFAD Deprem Dairesi ile Kandilli Rasathanesi Ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından yapıldı.

Türkiye'de son iki yıldır orta şiddetli depremler gerçekleşmeye devam ediyor. Özellikle bu depremlerin yoğunlaştığı bölgeler olan Akdenişz ve Ege'den hemen hemen her gün bir deprem haberi geliyor. Son olarak bu akşam saatlerinde Muğla'da bir deprem meydana geldi. Gerçekleşen depreme dair teknik detaylar AFAD Deprem Dairesi ile Kandilli Rasathanesi Ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından açıklandı.

MUĞLA AÇIKLARINDA DEPREM!

AFAD Deprem Dairesi'nin verdiği bilgilere göre Muğla'da Ege Denizi açıklarında bir deprem gerçeklkeşti. Bu depremin meydan geldiği merkezin Muğla'nın Datça ilçesine uzaklığının 37 km olduğu belirtildi. Depremin şiddeti 4.1 olarak açıklanırken depremin derinliğinin ise 18.97 km olduğu belirtildi.

KANDİLLİ FARKLI AÇIKLAMA YAPTI

Kandilli Rasathanesi Ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise AFAD Deprem Dairesi'nin duyurduğu bilgilerden farklı bir açıklama yaptı. Önce depremin şiddetini 4.1 olarak açıklayan Kandilli Rasathanesi Ve Deprem Araştırma Enstitüsü daha sonra depremin şiddetinin 4.3 olduğuna dair bir düzeltme yaptı. Deprem için AFAD Deprem Dairesi Ege Denizi'nin merkez üs olduğunu ilan etmişti. Kandilli Rasathanesi Ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise merkez üssün Akdeniz olduğunu açıkladı.

Her iki resmi kurumun ayrı ayrı bilgiler açıklaması vatandaşlarda şaşkınlık yaratırken bu durumun deprem ölçümü ile alakalı sistemden kaynaklandığı bildirildi. Zaman zaman böyle farklı bilgilerle karşılaşıldığı duyurulurken bunun ölçümlerde bir sağlıksızlık olduğunu göstermeyeceği ifade edildi.

Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında önceki gün de deprem meydana gelmişti. Bölgedeki vatandaşlar bu sarsıntılara alışırken yetkili birimler gerçekleşen deprem neticesinde herhangi bir can ve mal kaybı olduğuna dair bir ihbar almadıklarını açıkladılar. Yine de Muğla'da resmi birimler olası bir olumsuzluğa karşı ekipleri hazır hale getirdiklerini belirttiler.

Gündem Haberleri