Muğla'nın Fethiye İlçesinde Yıldırım Düşmesi Sonucu Orman Yangını Çıktı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yıldırım düşmesi sonucunda orman yangını meydana geldi. Yangın, havadan ve karadan yapılan müdahaleler ile kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Muğla Fethiye'de yıldırım düştü. Yıldırım düşmesinin ardından ise ormanda yangın başladı. Yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangın hem havadan hem de karadan yapılan müdahaleler ile kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

SARP VE KAYALIK BÖLGEDEKİ ORMANLIK ALANDA YANGIN ÇIKTI

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü bilgilerine göre, İnlice Mahallesi'nde sap ve kayalık bir bölgede olan ormanlık alanda yıldırım düştükten sonra yangın başladı. Çevreden dumanları görenler ekiplere bildirimde bulundu. Bölgedekilerin haber vermesi üzerine yangının olduğu ormanlık bölgeye 2 helikopter, arazözler ve yangın söndürme işçileri ivedilikle sevk edildi.

Yangına hem karadan hem da havadan müdahale devam ediyor. Yapılan müdahaleler neticesinde yangının kontrol altına alındığı bilgisi verildi. Yangının meydana geldiği ormanlık alanda soğutma çalışmaları ise devam ediyor. Muğla Dalaman'da 2 gün önce de yıldırım düşmesi sonucu ormanlık alanda yangın çıkmıştı.

2 GÜN ÖNCE DE DALAMAN'DA ORMAN YANGINI ÇIKMIŞTI

23 Mayıs 2022 tarihinde de Muğla Dalaman Çayı'nın yakınlarında bulunan Sukısığı mevkisinde bulunan ormanlık alanda nedeni belirlenemeyen bir orman yangını çıkmıştı. Rüzgârın da etkisiyle kısa sürede yayılan alevlere, Muğla Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan helikopter ve arazöz ekipleri sevk edilmişti. Yaklaşık bir hektar ormanlık alanın zarar gördüğü yangın ekiplerin müdahalesi ile söndürülmüştü. Sonradan alınan bilgilere göre yangının yıldırım isabet etmesi sonucu çıktığı tespit edilmişti. Bugünkü gibi yangının çıktığı bölgenin sarp ve kayalık araziden oluştuğu açıklanmıştı.

Gündem Haberleri