Muharrem Ayı Başlangıcı ve 1. Günü Ne Zaman, Aşure Günü Hangi Tarihte Bitiyor?

Muharrem orucu ve aşure günü için geri sayım başladı. Peki, Muharrem ayı ne zaman 2021, aşure günü ne zaman bitiyor, Muharrem ayının 1. günü ne zaman?

Müslümanlar için büyük öneme sahip olan, oruç tutulan ve aşure dağıtılan Muharrem ayı için geri sayım başladı. Her sene hicri takvime göre hesaplanan Muharrem ayı 2021 senesinde Ağustos ayına denk gelecek.

Muharrem ayının 10. günü ise aşure günü olarak idrak edilecek. Peki, Muharrem ayının 1. günü ne zaman, aşure günü ne zaman bitiyor, 10. günü hangi güne denk geliyor?

MUHARREM AYININ 1. GÜNÜ NE ZAMAN?

İslam dini için büyük öneme sahip olan Muharrem ayı 2021 senesinde Ağustos ayı içerisine denk gelecek. Hicri takvime göre hesaplanan Muharrem ayının 1. günü 9 Ağustos 2021 Pazartesi günü itibari ile başlayacak. İsteyen kişiler Muharrem ayı orucunu tutarak ibadetlerini yerine getirecek.

MUHARREM ORUCU FARZ MI, SÜNNET Mİ?

Muharrem ayı orucu farz olan ibadetler arasında yer almıyor. Yani Muharrem orucu tutulması zorunlu olmamakla beraber tutulması sevap olarak kabul edilen sünnetler arasında yer alıyor.

AŞURE GÜNÜ NE ZAMAN, HANGİ GÜN BİTİYOR?

Hicri takvime göre hesaplanan aşure günü her sene Muharrem ayının 10. günü olarak idrak edilmektedir. 2021 senesinde ise Aşure günü bu hesaplamalara göre 18 Ağustos 2021 Çarşamba günü itibari ile başlayacak. İçerisine çok sayıda malzeme katılarak yapılan birbirinden lezzetli aşureler komşular arasında dağıtılacak ve ikram edilecek.

Aşure gününün de idrak edilmesi ile beraber 2021 yılı takvimine göre sadece 17 Ekim 2021 tarihine denk gelen Mevlid Kandili ile tek bir dini gün kalmış olacak.

Gündem Haberleri