Muharrem İnce: "CHP İstanbul'u, Ankara'yı, Adana'yı, Mersin'i HDP'nin Oylarıyla Kazandı!"

Yeni bir parti kurmak için çalışmalarını sürdüren Muharrem İnce, CHP'ye yönelik eleştirilerine devam ediyor.

Yeni bir parti kurmak için çalışmalarını sürdüren Muharrem İnce, CHP'ye yönelik eleştirilerine devam ediyor. CHP'nin Atatürk'ün değerlerinden uzaklaştığını söyleyen İnce, seçimlerde HDP'nin CHP'yi desteklediğini söyledi.

Türk siyasetine yeni bir parti kazandırmak için Memleket Hareketi'ni Mamleket Partisi'ne dönüştürme çalışmalarını sürdüren Muharrem İnce bir açıklama yaparak CHP'yi eleştirdi. CHP'nin değerlerini unuttuğunu ifade eden Muharrem İnce HDP ile ilişkilere de değindi.



ATATÜRK DİYEMEYEN CHP İL BAŞKANLARI VAR



CHP'nin Atatürkçi bir parti olduğunu ama bu özelliğini hızlı bir şekilde kaybetmeye başladığını söyleyen Muharrem İnce, “Benim CHP'de herhangi birisine karşı kişisel bir husumetim yok. Ben bana yapılan yanlışları ifade ettim ve edeceğim. CHP içerisinde yanlış olan birşeyler gördüğümüz için Memleket Hareketi'ni başlattık. CHP'nin iki büyük sorunu var. Birincisi yola çıkamıyor, kitleleri peşinden sürükleyecek bir politika ortaya koyamıyor. İkincisi ise yoldan çıkıyorlar, parti ilkelerinden uzaklaşıyorlar. CHP içerisinde Atatürk diyemeyen il başkanları var. Böyle bir şey olabilir mi? Atatürk'ün partisinde Atatürk diyemeyenler temsil pozisyonunda bulunabilir mi?” dedi.



HDP SAYESİNDE SEÇİM KAZANILDI!



CHP'nin HDP ile ilişkili olduğunu iddia eden Muharrem İnce, “Biz seçimlerde İstanbul'u, Adana'yı, Mersin'i alırken sadece kendi oylarımızla mı aldık? Kimseyi kandırmaya gerek yok. Bu oyların içerisinde İYİ Parti'nin de HDP'nin de oyları var. Hatta Saadet Partisi de ittifak ortağı ve onların da oyları var. Ancak o yerel seçimdi. Bunu unutmamak lazım. Milletvekilliği seçiminde işler başka türlü olur.” ifadelerini kullandı.



CHP SEÇİM HÜSRANINA UĞRAYACAK!



HDP'ye güvenen CHP yönetiminin yanlış yaptığını acı bir tecrübe ile öğreneceğini belirten Muharrem İnce, “Milletvekilliği seçiminde kimse babasını bile tanımaz. Herkes kendi partisine oy verecektir. Dolayısıyla HDP kanalından CHP'ye bir oy akışı olmayacaktır. Bu da CHP'nin bir seçim mağlubiyeti daha almasına neden olacak.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com

Gündem Haberleri