Muharrem İnce İstifa Edeceği Zamanı Açıkladı! CHP'ye Ve Meral Akşener'e Sert Tepki Gösterdi!

Yeni bir parti kurmak için hazırlıkların son aşamasına gelen Muharrem ince kısa bir süre içerisinde CHP'den istifa edeceğini açıkladı.

Yeni bir parti kurmak için hazırlıkların son aşamasına gelen Muharrem ince kısa bir süre içerisinde CHP'den istifa edeceğini açıkladı. Ayrıca Muharrem İnce, CHP'den istifa eden 3 milletvekilinin kendi partilerine katılacağını duyurdu.

Aylar öncesinde başlattığı Memleket Hareketi'ni Mamleket Partisi'ne dönüştürmek için çalışmaların sonuna gelen Muharrem İnce önemli açıklamalarda bulundu. CHP'den istifa edeceğini söyleyen Muharrem İnce siyasi hedeflerini kamuoyu ile paylaştı.



CHP SARAY'IN ÇIRAĞI OLUR!



CHP'den istifa eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Yalova Milletvekili Özcan Özel ve Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy hakkındaki eleştiriler için konuşan Muharrem İnce, “Günlerce bu arakadaşlarımızı istifa etmemeleri için ikna etmeye çalıştılar. İstifa ettikten sonra ise haklarında iftiralar attılar. İftiracılıkla bir yerevaramazlar. Koltuk hırsları akıllarını başlarından almış. Utanma gibi bir duyguları artık kalmamış. İnsan kendi arkadaşına iftira atabilir mi? İktidar ile muhalefet birbirinin kopyası olmuşlar. CHP bundan böyle olsa olsa Saray'ın çırağı olur.” dedi.



İFTİRA ATIYORLAR!



Üç milletvekiline yönelik eleştirilere tepki gösteren Muharrem İnce, “Sayın milletvekillerimiz hakkında ortaya atılan iddialara dair tek bir delilleri yok. CHP'de demokrasinin kalmadığını zaten biliyorduk ama iftiracılığın kültür haline geldiğini yeni öğrendik. Türkiye'de bir büyük tek adam vardı şimdi onun yanında bir de küçük tek adam var. Sen parti içinde demokrasiyi sağlayamadan ülkeye nasıl demokrasi getireceksin?” ifadelerini kullandı.



MERAL AKŞENER'E TEPKİ!



CHP'den istifa eden milletvekillerini eleştiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e de cevap veren Muharrem İnce, “Sayın Akşener büyük bir haksızlık yaptı. O partisini kurduğu sırada CHP'den 1 milletvekili ve MHP'den 4 milletvekili İYİ Parti'ye geçmişti. O zaman aklı neredeydi? Siz CHP ve MHP'den seçildiniz, millete hesap vereceksiniz dedi mi? Kendi başına gelince milletvekilleri özgür iradeleri ile parti değiştiriyor diyecek ama başkasının başına gelince millete hesap vereceksiniz diyeceksiniz. Ben bu yaklaşımı doğru bulmuyorum.” şeklinde konuştu.



İSTİFA EDECEĞİM!



Kendi istifası hakkında da konuşan Muharrem İnce, “Biz partimizin tüzüğünü hazırladık, bunun detaylarını yakında kamuoyu ile paylaşacağım. Programımızın da yüzde 90'ını tamamladık. Çok sayıda arkadaşımızla görüşüyorum. İstifa eden milletvekilleri ile istifa öncesi ve sonrasında da görüştüm. Bizim gayemiz birkaç milletvekili olan bir parti kurma değil Türkiye'de yüzde 50 artı biri alacak bir parti kurmaktır. Bende kısa bir süre içerisinde CHP'den istifa edeceğim.” dedi.



Emlak365.com

Gündem Haberleri