Muharrem İnce'den cumhurbaşkanı adayı açıklaması: İkinci tura kalırsa desteklerim

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde destekleyeceği adayı açıkladı.

CHP'den ayrılarak kendi partisini kuran Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, katıldığı televizyon programında cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İkinci tura kalırsa destekleriz

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adayına ilişkin konuşarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olup ikinci tur seçimlerine kalması durumunda desteğini esirgemeyeceğini belirterek, kendisinin aday olması durumunda da onlardan destek beklediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın demokratik yollarla, sandık ile gitmesini istediğini söyleyip '' Erdoğan artık yorgun, Türkiye'nin sorunlarını çözemez '' ifadesini kullandı. Fakat buradaki tek amacın Erdoğan'ı göndermek olursa, seçilecek kişinin de kısa süre içerisinde gideceğini, onun için eğitim, mülteciler, laiklik, yolsuzluk, kamu ihalesi konusunda anlaşmaya varılması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması durumunda Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini ifade eden İnce, gerekirse ikinci tur için partimizde üyelerin önüne sandık koyacaklarını, çünkü artık Erdoğan'ın Türkiye'ye verecek bir şeyi kalmadığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanının nasıl seçileceği bellidir

Önceki dönemlerde cumhurbaşkanı adayı için parti genel başkanlarının televizyonda görüşlerini anlattığını ancak bunun artık olmadığının altını çizen İnce, cumhurbaşkanının nasıl seçileceğinin belli olduğunu söyledi.

Memleket Partisi'nde cumhurbaşkanı adayı olmak isteyen parti üyelerinin önüne sandık koyacaklarını, sandıktan kim çıkarsa adaylarının o olacağını da sözlerine ekledi.

İmamoğlu'nu eleştirdi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında da açıklamalarda bulunan İnce, İmamoğlu'nu eleştirenlerin Erdoğan'ı eleştirmemelerini çifte standart olarak nitelendirdiğini belirterek, belediye başkanının hangi gazeteciyle gezeceğini kendisinin belirleyeceğini fakat bunun büyük bir risk olduğunu ifade etti.

Emlak365.com

Gündem Haberleri