Mülteci Sorunu Büyüyor! Türkiye'de Nüfusu Hızla Artan Suriyeler İçin 16 İlde Kapatma Kararı Alındı

Türkiye'de mülteci krizi yaşanmasına neden olan Suriyelilerin sayıları büyük bir hızla artmaya devam ederken konu hakkında son dakika açıklması geldi. Seyreltme planı ile 16 ilde Suriyelilere yasak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan Suriyeli mülteci açıklaması sonrası bir yeni açıklama da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapıldı. Reuters'e konuşan Kemal Kılıçdaroğlu Suriyelilerin artık yeraltı dünyası oluşturmaya başladığını ve gettolaştığını iddia ederek bu kişilerin acilen ülkelerine geri gönderilmeleri gerektiğini söyledi.

Hatırlanacağı üzere geride bıraktığımız günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'da sayıları her geçen gün artan Suriyeli mülteciler konusunda açıklama yaparak Türkiye’de nüfusun demografik yapısını bozmaması için “seyreltme” uygulandığını dile getirmişti. Alınan karar ile Suriyelilerin yaşadıkları ilde nüfuslarının yüzde 25 sınırında tutulduğunu, bu sınırın aşıldığı illerde kesinlikle başka hiçbir yabancıya ikamet izni verilmeyeceğini açıklamıştı.

SURİYELİLERE İKAMET İZNİ VERİLMEYEN İLLER HANGİSİ, 16 İL LİSTESİ İÇERİSİNDE HANGİ İLLER VAR?

Türkiye'de Suriyeli nüfusunun en yoğun olduğu ve bu nedenle seyreltme uygulanan iller Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, Hatay, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Muğla, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova olarak ilan edildi. 52 il genelinde yer alan 800 mahallede ile İstanbul'un Esenyurt ilçesi ile Fatih ilçesi de artan Suriyeli nüfusu nedeni ile her türlü statüden tüm yabancıların başvurularına kapatıldı.

Kayıt kapama işleminin yanı sıra İçişleri Bakanlığı tarafından bu illerde, ilçelerde ve mahallelerde bulunan Suriyelilerin gönüllülük ilkesi ile başka yerlere taşınmalarını teşvik etmek. Bugünkü koşullar altında Suriyelilerin kendi istekleri ile ülkelerine dönme ihtimali bulunmadığını belirten uzmanlar ise öncelikle Suriye'de savaşın sona ermesi ve güvenli geri dönüş koridorlarının kurulması gerektiğini belirtiyorlar.

Gündem Haberleri