Mustafa Sarıgül: "Partisinden İstifa Eden Milletvekilliğinden De İstifa Etmelidir!"

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP'den istifa eden 3 milletvekili hakkında açıklama yaptı.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP'den istifa eden 3 milletvekili hakkında açıklama yaptı. Mustafa Sarıgül, bir milletvekilinin partisinden istifa ettiğinde milletvekilliğinden de istifa etmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. CHP'deki istifalar hakkında da yorum yapan Sarıgül, çarpıcı bir yorumda bulundu.



PARTİSİNDEN İSTİFA EDEN MİLLETVEKİLLİĞİNDEN DE İSTİFA ETMELİ!



Milletvekilliğinden istifa etmenin etik bir yönü olduğunu söyleyen Mustafa Sarıgül, “Bize göre bir milletvekili partisinden istifa etmişse o anda milletvekilliğinden de istifa etmelidir. Çünkü bir partinin ismiyle seçime girip o partiye oy verenler sayesinde milletvekili olmuşsunuz. Dolayısıyla siz bağımsız bir milletvekili değilsiniz. Eğer bağımsız milletvekili olsanız istediğinizi yapın ama değilsiniz.” dedi.



Türkiye Değişim Partisi olarak siyasette bir tavır ortaya koyduklarını söyleyen Mustafa Sarıgül, “Biz Türkiye Değişim Partisi olarak bir siyasi partinin çatısı altında milletvekili seçilip ardından kendisine farklı yönler çizen milletvekillerinin bu davranışını etik bulamayız. Hangi parti olursa olsun bir milletvekili istifa ederse aynı zamanda milletvekilliğinden de istifa etmelidirler. Millete dönmek böyle olur. Yoksa oradan oraya transfer olmakla futbolcu olursunuz milletvekili değil.” ifadelerini kullandı.



ESNAFLARIN SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ!



Türkiye'de koronavirüs sürecinde alınan tedbirler nedeniyle esnafların zor durumda kaldığını söyleyen Mustafa Sarıgül, “Esnafımızın sorunları zaten vardı ve bu pandemi süreci bu sorunları daha da katladı. Dükkanı açık olan esnaf bile siftah yapamadan günü tamamlıyor. Bu durumda esnaf kardeşlerimizin sorunlarına eğilmemiz gerekir. Popülist politikaya sapmadan bu sorunlar çözülmeli.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com

Gündem Haberleri