Mutant Virüs Paniği Büyüyor! 33 İlde Görüldü, Peş Peşe Zorunlu Karantina Kararları Açıklandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan son dakika açıklaması ile Türkiye'de mutant virüs görülen il sayısı 33 olarak açıklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan son dakika açıklaması ile Türkiye'de mutant virüs görülen il sayısı 33 olarak açıklandı. Mutant virüs görülen iller için tedbirler sıkılaştırılırken yeni zorunlu karantina haberleri de peş peşe geldi. Bugün karantinaya alınan yerler, köyler, ilçeler hangileri , mutant virüs hangi illerde?

Dünya koronavirüs salgını ile mücadele etmekte aşılamaya başlanmasına rağmen zorlanmaya devam ederken virüsün mutasyona uğraması da vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyor. Mutant virüs haberleri ne yazık ki ülkemizde de artmaya devam ederken özellikle de son dönemde gelen karantina haberleri de yakından takip ediliyor.



MUTANT VİRÜS HANGİ İLLERDE?



Konu hakkında dün düzenlemiş olduğu basın toplantısı ile açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Bütün illerimizde benzer şekilde özellikle son 2 hafta vaka artışının olduğunu genel olarak görüyoruz. Özelde mutasyonun bulunduğu bölgede yoğun bir artış gözlemimiz şu anda yok. Bunu da çok yakından takip ediyoruz.



Mutasyonda bulaştırıcılığın daha fazla olduğunu. Daha önce bir arada bulunmakla geçen virüsün daha kısa sürede bu bulaştırıcılığın olduğunu biliyoruz. Güney Afrika ve Brezilya için farklı yaklaşımlar söz konusu. Bununla ilgili daha net bir şey söyleyemiyoruz. Bizim özellikle tedbirler noktasında daha hassas davranmamız gerektiğini ifade etmek istiyorum. Her geçen gün mutasyon görülen il sayısının arttığını biliyoruz. Zannedersem 32 hatta 33 ile çıkmış oldu" diyerek 33 ilde mutasyonlu virüs görüldüğünü duyurdu. Ancak 33 şehrin isimlerini belirtmedi.





KORONAVİRÜS SALGINI NEDEN İLE BUGÜN KARANTİNA ALTINA ALINAN YERLEŞİM YERLERİ, KÖYLER, İLÇELER HANGİLERİ?



Bakan Koca tarafından illerin isimleri açıklanmasa da virüsün hızlı yayılımını engellemek adına il ve ilçe hıfzısıhha kurulları tarafndan alınan zorunlu karantina kararları ile bazı illerin isimleri belirlenmiş oldu.



Çankırı'da İngiltere varyantı olan mutant virüs nedeniyle 6 kişi evlerinde zorunlu karantina altına alındı. Çorum ve Adıyaman illerinde ise koronavirüs vakalarında yaşanan hızlı artış nedeniyle bazı yerleşim yerleri zorunlu karantina altına alndı. Adıyamanda çok sayıda ev karantina altına alınırken Osmancık ilçesine bağlı Çampınar köyü ile köye bağlı Pelitpınarı Mahallesi ve Laçin ilçesine bağlı Gökgözler köyü ise 10 günlük zorunlu karantina altına alındı ve köye giriş çıkışlar Jandarma ekipleri tarafından yasaklandı.



Konya'nın Seydişehir ilçesine bağlı olan Bostandere Mahallesi mutasyonlu virüs nedeniyle 10 günlük zorunlu karantina altına alındı. Hatay'ın Payas ilçesi, 600 kişinin yaşadığı Kahramanmaraş' a bağlı olan Maksutuşağı Mahallesi ve Eskişehir'de Tepebaşı ilçesine bağlı Batıkent Mahallesi'nde de bazı evler mutant virüs vakası tespit edilmesi nedeniyle zorunlu karantina altına alındı.



Zorunlu karantina kararı çıkan yerleşim yerlerine giriş çıkışlar kapatılırken güvenliği Jandarma ve polis güçleri sağlıyor.



Emlak365.com

Gündem Haberleri