Antep yuvalama tarifi sayesinde harika bir lezzetle tanışma imkanı sunuyoruz. Antep yuvalama yapmak için gerekli olan malzemeler, Antep yuvalamanın yapılış aşamaları ve Antep yuvalamanın besin değerleri hakkındaki tüm bilgilere tarifimizde yer verdik. Siz de Antep yuvalama tarifimizi inceleyerek, mutfağınızda enfes bir yemek deneyimi yaşayabilirsiniz.
Antep Yuvalama Malzemeleri Nelerdir?
Antep yuvalama malzemeleri hemen hemen her evde, her zaman bulunmakta olan malzemelerdir. Bu malzemeleri doğru miktarda kullanmak ve doğru sırayla karışıma eklemek oldukça önemli bir konudur. Antep yuvalama yapmak için gerekli olan tüm malzemeler şunlardır:
· Suyu İçin:
* 1 Yemek Kaşığı Un
* 500 Gram Kuşbaşı Et
* 1 Su Bardağı Dolusu Nohut
* 250 Gram Süzme Yoğurt
· Hamuru İçin:
* 300 Gram Yağsız Kıyma
* Tuz
* Karabiber
* 500 Gram Pirinç Unu
* 1 Tane Soğan
· Üstü İçin:
* Kuru Nane
* 1 Fincana Yakın Zeytinyağı
Antep Yuvalama Nasıl Yapılır? (Antep Yuvalama Tarifi)
Antep yuvalamanın yapılışı biraz uzun sürse de ortaya çıkan yemeğin lezzeti sizleri mutlu edecektir. Antep yuvalamanın yapılış adımları şu şekildedir:
· Öncelikle nohut bir gece önceden ıslatılır ve yemeğe hazır hale getirilir.
· Bir adet yoğurma kabı hazırlanır ve hamur malzemeleriyle tuz ve karabiber (istenen miktarda) eklenir.
· Yoğurulan hamur rulo haline getirilerek küçük parçalara bölünür.
· Düdüklü bir tencereye önceden ıslatılmış olan nohut ve kuşbaşı et eklenir. 35-40 dakika kadar pişirilir.
· Küçük küçük yuvarlanan hamurlar suya atılır ve 10 dakika kadar pişirilir.
· Pişen et ve nohut suyuyla birlikte bir tencereye eklenir, pişen yuvalamalarla birlikte 10 dakika kadar kaynatılır.
· Geniş bir kapta süzme yoğurt ve bir kaşık un iyice karıştırılır. Yemek suyundan bir miktar bu karışıma eklenir ve karışım ılınır.
· Yoğurt, karıştırmakta olunan tencereye dökülür ve 5 dakika bütün karışım kepçeyle karıştırılır.
· 5 dakika ocakta pişen bu karışım tenceren tabağa alınır, üstüne bir miktar zeytinyağı ve kuru nane serpilerek sunuma hazır hale getirilir.
Antep Yuvalamanın Besin Değeri Kaçtır?
100 gram Antep yuvalama 121 kcal kalori içermektedir. Antep yuvalamanın besin değerleri şu şekilde sıralanabilir:
· Su: 85,35 g
· Karbonhidrat: 18,8 g
· Lif: 4 g
· Şeker: 1,9 g
· Protein: 10 g
· Yağ: 2,4 g
· Kolesterol: 27,2 mg
· Sodyum: 195,65 mg
· Potasyum: 313,15 mg
· Kalsiyum: 25,79 mg
· Vitamin C: 10 mg
· Vitamin B12: 1 mikrogram
· Demir: 2 mg
· Fosfor: 100 mg
· Magnezyum: 40 mg
· Çinko: 2 mg
Afiyet olsun...