Müzik Dünyasını Yasa Boğan Ölüm! Hasan Saltık Kimdir, Nerelidir, Ne İş Yapar, Neden Öldü?

Müzik dünyassı gece saatlerinde gelen bir ölüm haberi ile şok oldu. Ünlü müzik yapımcısı ve Kalan Müzik'in sahibi hasan Saltık'ın vefat ettiği bildirildi. Hastan Saltık kimdir, nerelidir, ne iş yapar, kaç yaşında öldü, nerede öldü, neden öldü?

Müzik dünyası bu gece gelen bir ölüm haberi ile sarsıldı. Kanal Müzik'in kurucusu ve sahibi olan Hasan Saltık'ın vefat ettiği bildirildi. Hasan Saltık'ın ölüm haberinin gelmesi ile müzik dünyası büyük bir yasa büründü.

HASAN SALTIK NEDEN ÖLDÜ?

Hasan Saltık'ın hayatını kaybetiğinin açıklanmasının ardından ünlü müzik yapımcısının neden öldüğü merak edilmeye başlandı. Edinilen bilgilere göre Hasan Saltık akşam saatlerinde Bodrum'd akalp krizi geçirdi. Yakınları tarafından hastaneye kaldırılan Hasan Saltık'ın tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği belirtildi.

Hasan Saltık'ın ölüm haberini müzik ile yakından ilişkisi olduğu bilinen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim kalın duyurdu. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan İbrahim Kalın, “Müzik kültürümüze çok büyük hizmetler veren kalan Müzik'in sahibi Hasan Saltık'ın ölüm haberini derin bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.” dedi.

Hasan Saltık'ın ölüm haberi büyük bir üzüntüyle karşılanırken müzik dünyasından başsağlığı mesajları adeta yağdı. Sosyal medya hesaplarından paylaşım yaparak üzüntülerini dile getiren sanatçılar arasında Sabahat Akkiraz, Ferhat Tunç, Şevval Sam, Haluk Levent, İlkay Akkaya ve Derya Bengi de yer aldı.

HASAN SALTIK KİMDİR?

1964 yılında Tunceli'de doğmuştur. İlköğrenimini Tunceli'de gördükten sonra ailesi ile beraber İstanbul'a göç etmiştir. Ortaöğrenimini İstanbul'da gören Hasan Saltık İstanbul Devlet Konservatuvarı'nda obua eğitimi almaya başlamıştır. Ancak ekonomik sıkıntılardan dolayı bu eğitimini yarıda bırakıp Suadiye Lisesi'nde eğitim hayatına devam etmiştir.

Amcasının oğlu olan Rahmi Saltuk'un plak şirketinde 4 yıl çalışarak tecrübe edinen Hasan Saltık 1992 yılında Kalan Müzik'i kurmuştur. Kalan Müzik bünyesinde çok önemli bir müğzik arşivi çalışması yapan Hasan Saltık, Türk müziğine oldukça geniş bir içerik hediye etmiştir.

Gündem Haberleri