Ne Kılıçdaroğlu ne İmamoğlu ne de Yavaş! 6'lı İttifakın cumhurbaşkanı adayı masadaki o lider

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin yeni bir iddia gündeme geldi. 6'lı masanın Cumhurbaşkanı Adayının gündemde olan isimlerden değil masadaki başka bir lider olduğu öne sürüldü.

Emlak365.com - CHP, İYİ Parti, SP, GP, DEVA ve DP'den oluşan 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayının kim olacağına ilişkin basında birçok iddia gündeme geliyor. En çok ismi konuşulan 3 isim de Cumhuriyet Halk Partisi'nden olurken sürpriz isimlerde de zaman zaman gündeme geliyor.

MASADA O LİDER ADAY OLABİLİR

6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı için en kuvvetli ihtimal CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olarak gösteriliyor. Kılıçdaroğlu'nun geçmiş dönemde verdiği demeçler adaylık konusuna bu sefer sıcak baktığı yorumlarına neden olmuştu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin CHP içerisinde de çok sayıda isimden destek açıklaması gelmişti.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu dışında en çok konuşulan iki isim ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olmuştu. İki isminde çok sayıda destekçisi bulunuyor.

Siyaset gündemi bu üç isim üzerinde dururken yeni bir iddia siyaset gündemine bomba gibi düştü.

Gazeteci Nasuhi Güngör, Habertürk'teki yazısında Meral Akşener hakkında bazı iddialarda bulundu. Ünlü Gazeteci, Akşener'in Başbakanlığa talibim" açıklamasının bir strateji olabileceğini söyledi. Meral Akşener'in bunca zamandır adaylık tartışmalarına çok katılmadığı bu kapsamda süreçten çok yıprandığı ifade edilen yazıda İYİ Parti liderinin adaylık sürprizi yapabileceğini söyledi.

Meral Akşener'in adaylığına diar Nasuhi Güngör yazısında ayrıca "Bunca yıldır Ankara siyasetini yakından takip eden bir gazeteci olarak, Akşener’in adaylık tartışmasının tamamen noktalandığını söylemek bana aceleci bir yaklaşım gibi geliyor." ifadelerine yer verdi.

Gündem Haberleri