Necati Şaşmaz’a Açılan Özel Hayatın Gizliliği İhlali Davasında Karar Verildi!

Necati Şaşmaz bir süre önce eşine ait ses kayırlarını ve mesajlaşmaları habersiz kaydederek, bunları boşanma davasında delil olarak sunma gerekçesiyle adına açılan davayla uğraşıyordu.

Necati Şaşmaz bir süre önce eşine ait ses kayırlarını ve mesajlaşmaları habersiz kaydederek, bunları boşanma davasında delil olarak sunma gerekçesiyle adına açılan davayla uğraşıyordu. 22 seneye kadar hapsi istenilen davada beraat ettiği gündeme yansıdı.

Davada Yaşananlar

Anadolu 27.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Nagehan Şaşmaz ve Necati Şaşmaz katılım gerçekleştirmediler. Avukatları onların yerine salonda hazır bulundular. Duruşma sırasında söz verilen Nagehan Şaşmaz’ın avukatı ‘’ Sanığın atılı suçlardan cezalandırılmasını talep ederiz. ‘’’ dedi. Sanığın avukatlığını üstlenen Ergün Sarıtaş ise ‘’ İsnat edilen suçları kabul etmiyoruz.’’ dedi.

Davayı bir karara bağlayan mahkeme, sanık Necati Şaşmaz’ın atılı suçlar ile ilişkili unsurları taşımaması sebebi ile beraat kararı verdi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Necati Şaşmaz ile Nagehan Şaşmaz’ın boşanma davalarının devam ettiği anlatıldı.

Tarafların birlikte yaşadıkları sırada Necati Şaşmaz tarafından Nagehan Şaşmaz’ın konuşmalarının, ondan habersiz olarak cep telefonuna kaydedildiği ve bu işlem ile 11 adet ses kaydının yaptığı belirtildi. Necati Şaşmaz’ın kayıt altına aldığı konuşma ve yazışmaların tümünü kendi telefonuna aktardığı ve bunları boşanma davası ile ilişkili verdiği dosyada çıktığı söylendi. Necati Şaşmaz ise bu kayıtların eşinin bilgisi dahilinde olduğunu ifade etti.

İddianame Detayları

İddianame kapsamında Necati Şaşmaz’ın ‘’ kişiler arası iletişi alenen ifşa etme’’ özel hayatın gizliliğini ihlal etme, gizliliği bulunan içerikleri kaydetme, özel yaşama ilişkin ses kayıtlarını izinsiz kaydetme suçlarından 8 seneden 22 yıla kadar hapis ile cezalandırılması talep edildi.

Bu taleplerin ardından görülen davada Necati Şaşmaz’ın beraat ettiği açıklandı. Yakın takipçilerini ve sevenleri memnun eden bu haberin, eski eşi tarafından nasıl karşılandığı hakkında ise henüz gündeme yansıyan bir bilgi bulunmuyor. İlerleyen günlerde her iki tarafında da ayrı şekilde açıklama yapması bekleniyor.

Gündem Haberleri