Nepal'de 72 yolculu uçak düştü!

İçerisinde 72 kişinin olduğu yolcu uçağının Nepal’de düştüğü açıklandı. Nepal Ordu Sözcüsü tarafından bir açıklama yapılarak en az 16 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Nepal’de bir yolcu uçağının düştüğü açıklandı. Sabah saatlerinde gerçekleşen feci kaza ülkede şok etkisi yaratırken dünyada da büyük ilgiyle gelişmeler takip edilmeye başlandı. Yeti Airlines’e ait ATR 72 tipi çift motorlu uçak düştüğü bildirildi.

UÇAKTA 72 KİŞİ VARDI

Düşen yolcu uçağının bu sabah Nepal’in başkenti Katmantu’dan hareket ettiği belirtildi. Uçak içerisinde 4’ü mürettebat olmak üzere yolcularla beraber toplam 72 kişinin olduğu resmi makamlarca açıklandı. Nepal basını gerçekleşen uçak kazası nedeniyle uçak içerisinde bulunanların büyük kısmının öldüklerini yazdı.

YABANCI ÜLKE VATANDAŞI 10 YOLCU BULUNUYOR

Uçak kazasına dair ilk resmi açıklamayı Nepol Ordu Sözcüsü yaptı. Yapılan bu açıklamaya göre 16 kişinin hayatını kaybettiği ilk aşamada ulaşılan en net bilgi oldu. Uçağın ait olduğu havayolu şirketi de bir açıklamada bulunarak uçak içerisinde bulunanlar içerisinde 10 kişinin yabancı ülke vatandaşları oldukları belirtildi.

16 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ TESPİT EDİLDİ

Gerçekleşen uçak kazası ile alakalı olarak arama kurtarma çalışmaları devam ederken uçak içerisinde bulunan 72 kişinin sağlık durumlarına dair herhangi bir bilgilendirme yapılmadı. Sadece 16 kişinin öldüğü bilgisi verilirken bu ölü sayısının çok artabileceği yorumları yapılıyor. Uçakta bulunanların tamamının hayatını kaybetmiş olması ihtimaller arasında bulunurken resmi açıklamaların gelmesi bekleniyor.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİNİN AÇIKLANMASI BEKLENİYOR

Nepal’de düşen uçak içerisinde bulunan 10 yolcunun yabancı ülke vatandaşları oldukları açıklanırken bu ülkelerin hangi ülkeler olduklarına dair bilgi verilmedi. İlerleyen saatlerde bu ülkelerin açıklanması ve uçak kazasında hayatını kaybedenlerin kimlik bilgilerinin paylaşılması bekleniyor.

Gündem Haberleri