New York'taki Coca Cola Binası Satılığa Çıkarıldı!

Dünya'nın iki ülkesi hariç tüm ülkelerinde satılan dünyaca ünlü içecek markası Cola Cola'nın New York'taki binası kapatılıyor.

Dünya'nın iki ülkesi hariç tüm ülkelerinde satılan dünyaca ünlü içecek markası Cola Cola'nın New York'taki binası kapatılıyor. Neden şirket kapatılıyor?

Dünyaca ünlü gazlı içecek markası olan cola cola dünyanın iki ülkesi hariç her ülkesinde şirketi bulunur ve üretilir. Tüm dünya'nın her mevsim de severek tükettiği gazlı cola cola'nın üretilmediği ve tüketilmediği o iki ülke hangileri?



Bu İki Ülkede Coca Cola Satılmıyor!



Bu kadar ünlü bir içecek markası sadece iki ülkede satılmıyor. o iki ülke Kuzey kore ve Küba da satılmamaktadır. Küba ve Kuzey kore de coca cola'nın satılmama sebebi Uluslararası ticari yatırımlar olarak açıklandı.



18 Katlı Coca Cola Binası Satışa Çıkarıldı!



New York'ta Amerika Birleşik Devletli ünlü içecek markası 5. caddede ki 18 katlı binasını satışa sundu. Birkaç teklifin gerçekleştiği iddiaları doğrultusunda cola cola 18 katlı binasını 900 milyon doar istendiği açıklandı.



Coco Cola'nın hisselerinin bir anda çakılmasının sebebi olarak doların değerinin yükselmesi, siyasi belirsizlikler, ve son olarak küresel ekonomide ki yavaşlama sebep olarak açıklandı.



Daha önce ki aylarda bu şirketin para sıkıntısı da çektiği dile getirildi.



Coca Cola'yı Kim Kurdu!



Yapılan araştırmalara göre Coca Colayı John S. Pemberton 1886 yılında buldu. Coca Cola'nın halka açık hisseleri KO kısaltması ile New York Borsası’nda işlem görmektedir. Şuan ki Coca Cola’nın yönetim kurulu başkanı bir Türk'tür adı da Muhtar Kent’tir. Şirket uanda bir türk tarafından yönetilmektedir.



Emlak365.com


Gündem Haberleri