Newroz Ne Zaman 2022? İstanbul, Diyarbakır, Van Nevruz Bayramı Programı Nerede Kutlanacak?

Baharın müjdecisi Nevruz Bayramı için beklenen haber geldi. Peki, nevruz ne zaman, İstanbul newroz 2022 sanatçıları, Diyarbakır newrozu ne zaman, Van newrozu nerede kutlanacak, newroz programı?

Baharın müjdecisi newroz bayramı için illerden beklenen açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor. İllerde beklenen kutlama programları, tarihleri ve sanatçılar açıklanırken kutlamaların en görkemli geçeceği yer olarak İstanbul ve Diyarbakır olarak öne çıkıyor.

İstanbul'da Newroz programı bugün yani 20 Mart 2022 Perşembe günü kutlanacak. Peki, Newroz bayramı ne zaman, İstanbul newroz nerede kutlanacak, kimler çıkacak, sanatçılar belli mi?

İSTANBUL NEWROZ NEREDE KUTLANACAK 2022?

İstanbul Nevruz Bayramı kutlamaları için beklenen açıklama geldi. İstanbul'da newroz bayramı kutlamaları bugün yani 20 Mart 2022 Pazar günü kutlanacak. Kutlamaların adresi ise büyük mitinglerin alanı olarak seçilen Yeni Kapı Meydanı olarak ilan edildi.

HDP tarafından yapılan açıklamada kutlamalar için Valilik tarafından izin verildiği belirtilerek “10 Mart 2022 Perşembe günü Newroz Tertip Komitesi'nin bu yıl Newroz'un 20 Mart Pazar günü Yenikapı Miting Alanı'nda yapılması için İstanbul Valiliği'ne yapmış olduğu başvuruya ilişkin cevap bugün alınmıştır. Valilik makamının 17.03.2022 tarihli ve 193047 sayılı olurları ile uygun görülmüştür’ yazısı Tertip Komitesi'ne tebliğ edilmiştir" denilerek kutlamaların bugün yapılacağı ilan edildi.

İSTANBUL NEWROZ 2022 SANATÇILARI KİMLER?

Nevruz Bayramı 2022 İstanbul programı kapsamında bugün sahneye çıkacak olan isimler “Xero Abbas, Koma Sorjiyan, Grup Vardiya ve Hûnermend Huriye.” olarak açıklandı.

DİYARBAKIR NEWROZ, VAN NEWROZU NE ZAMAN 2022?

Diyarbakır'da newroz 2022 bayramı 21 Mart 2022 Pazartesi günü kutlanacak. Diyarbakır'da yapılacak olan kutlamalar 1 milyon kişinin katılması bekleniyor.

Van'da ki newroz kutlamaları da 20-21 Mart 2022 Pazartesi günü gerçekleşecek olan etkinlik ile yapılacak. Etkinlik kale eteklerinde gerçekleştirilecek.

Gündem Haberleri