Newroz Piroz Be Ne Demek, Hangi Dilde Yazılır? Türkçe Anlamı Nedir?

Nevruz bayramı nedeniyle sosyal medyada görmeye alışkın olduğumuz Newroz Piroz Be cümlesi ne anlama gelmektedir, Türkçe anlamı nedir merak ediliyor.

Nevruz, baharın müjdeleyicisi ve bahar mevsiminin ilk günü anlamına gelen, birçok medeniyet tarafından kutlanmaktadır. Her milletin farklı şekillerde kutladığı Nevruz gününün en bilinen ritüeli ateş üstünden atlamaktır.

21 Mart günü sosyal medyada ve diğer internet mecralarında sıkça karşılaştığımız '' Newroz Piroz Be '' cümlesinin ne anlama geldiği birçok kişi tarafından merak ediliyor.

NEWROZ PİROZ BE NE DEMEK?

Eski bir Kürt, Med, Pers geleneği olan Nevruz bayramı Türkiye'de de kutlanmaktadır. Sosyal medyada gözümüzün aşina olduğu '' Newroz Piroz Be '' cümlesi ise kelime anlamı olarak '' Nevruz Kutlu Olsun '' anlamına gelmektedir.

21 Mart günü Twitter başta olmak üzere sosyal medyada binlerce kişi Newroz Piroz Be etiketi açarak bu etiketin altında birbirlerinin Nevruz bayramını kutladılar. Newroz Piroz Be Kürtçe bir kelimedir ve birçok kişi tarafından da sıkça kullanılmaktadır.

Baharın gelişinin müjdelendiği bu özel günde insanlar kendi yörelerine ait oyunlarla ve çeşitli etkinliklerle kutlama yapmaktadır. Ateş üstünden atlama geleneği de Nevruz sayesinde ortaya çıkmıştır. Ateşin üstünden atlayan kişiler ruhlarının temizleneceğine ve hastalıklardan korunacağına inanmaktadır.

Gündem Haberleri