Normalleşme İle Birlikte Nöbetçi Noter Açık Mı, Cumartesi Pazar Çalışıyor Mu?

Adalet Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliği arasında imzalanan anlaşma kapsamında noterlerin Cumartesi ve Pazar günleri de çalışmalarını sağlayacak nöbetçi noter uygulamasına geçilmişti.

Adalet Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliği arasında imzalanan anlaşma kapsamında noterlerin Cumartesi ve Pazar günleri de çalışmalarını sağlayacak nöbetçi noter uygulamasına geçilmişti. Özellikle de araç satışlarının artması ile beraber noterlerin çalışma yükleri de artmış, hafta sonu açık olan noterler de yoğunluk yaşanmaya başlanmıştı.

NÖBETÇİ NOTERLER NEDEN KAPANDI, BU HAFTA SONU CUMARTESİ, PAZAR GÜNÜ NÖBETÇİ NOTER AÇIK MI, ÇALIŞIYOR MU?

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de koronavirüs vaka sayısında yaşanan artışlar ile beraber geride bıraktığımız Mart ayında sert kısıtlama tedbirleri alınmaya başlanmıştı. Bu süreçte Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada hafta içi noterlerde tek sayılı ve çift sayılı noterler olmak üzere nöbetçi noter sistemine geçiş yapılmış, hafta sonu ise nöbetçi noterlik çalışmasına ara verildiği duyurulmuştu.



1 Haziran 2021 tarihinde Türkiye'de yeni normale geçiş sürecine başlanmış, hafta içi noterlerin çalışma saatleri yine eski düzene döndürülmüş, hafta sonu açık olan noterler için ise ikinci bir açıklamaya kadar kapalı kalması yönünde karar alındığı duyurulmuştu. Süreçte hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulamasına geçilmesi ile beraber ise noterler kapalı kalmaya devam etmişti.

Pek çok ilde hafta sonu sokağa çıkma yasağı kaldırılırken bu illerde noterlerin açılıp açılmayacağı da merak konusu olmuştu. Konu hakkında açıklama yapan Türkiye Noterler Birliği "​Ülkemiz genelinde alınan Koronavirüs tedbirleri kapsamında, nöbetçi noterlik uygulaması ikinci bir karara kadar ertelenmiştir. Hafta içi verilen noterlik hizmetlerinde ise herhangi bir değişiklik yoktur. Bilgilerinize sunarız" ifadelerine yer verilirken noterlerin Cumartesi ve Pazar günü kapalı kalmaya devam edecekleri ilan edilmiş oldu.

Gündem Haberleri