Normalleşme Kararlarının Devamı ve Maske Yasaklarının Görüşüleceği Kabine Toplantısı Öne Çekildi!

Türkiye'de özellikle koronavirüs ile mücadelede kritik kararların alındığı kabine toplantısı ile alakalı olarak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Buna göre 14 Haziran 2021 Pazartesi günü yapılması planlanan kabine toplantısı daha erken bir tarihe alındı.

Türkiye'de başta koronavirüs ile mücadele olmak üzere ekonomik, siyasal ve diğer önemli kararların alındığı kabine toplantısına ilişkin bir son dakika gelişmesi yaşandı. Buna göre kabine toplantısı tarihi ile alakalı olarak yapılan planlamada değişikliğe gidildi.

KABİNE TOPLANTISININ TARİHİ DEĞİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirilecek olan NOTO Liderler Zirvesi için Belçika'nın başkenti Brüksel'e gidecek olması nedeniyle kabine toplantısının tarihi öne çekildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi'nde başta ABD Başkanı Joe Biden olmak üzere dünyanın önemli ülkelerinin liderleri ile birebir görüşmelerde buylunacak. Özellikle Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı görüşme Türk ekonomisinde yön tayin edecek.

Türkiye'de iki haftada bir Pazartesi günleri yapılan kabine toplantıları tarihi zirvenin takvimi ile çakışmasından dolayı değişikliğe gidildi. Buna göre 14 Haziran 2021 Pazartesi günü yapılması beklenen kabine toplantısı 10 Haziran 2021 Perşembe gününe alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yönetiminde yapılacak kabine toplantısında tüm bakanlar da hazır bulunacaklar.

NORMALLEŞME KARARLARININ DEVAMI VE MASKE YASAKLARI GÖRÜŞÜLECEK

10 Haziran 2021 Perşembe günü yapılacak olan kabine toplantısında çok kritik kararların altına imza atılacak. Varandaşların büyük bir merakla belediği toplantıdan koronavirüs ile mücadele kapsamında normalleşme adımlarının devamı anlamına gelecek kararlar çıkacak. Bu kararlar ile bazı sektörlere açılma izni verilebilecek. Özellikle maske yasaklarının kaldırılmasına dair bir gelişmenin yaşanması şeklinde bir beklenti güçlü bir biçimde oluştu. Tüm bunlar Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yapacağı sunumun ardından kararlaştırılacak.

Kabine toplantısının gündem maddesi yalnızca koronavirüs ile mücadele olmayacak. Terör, ekonomi, güvenlik gibi alanlarda da önemli kararların altına imza atılacak. Ayrıca NATO Liderler Zirvesi öncesinde Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Türkiye'nin dış politikasını son defa masaya yatıracak. Bu fikir alışverişleri sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan liderlerle yapacağı görüşmede gündeme getireceği konuları netleştirecek.

Gündem Haberleri