Normalleşmenin İlk Adımları Atıldı! Hangi İşletmeler Açılacak Hangileri Kapalı Kalacak?

Salgın döneminde alınan tedbirler kapsamında pek çok işletmenin kapatılmasına ya da çalışma şekillerinin kısıtlanmasına karar verilmişti.

Salgın döneminde alınan tedbirler kapsamında pek çok işletmenin kapatılmasına ya da çalışma şekillerinin kısıtlanmasına karar verilmişti. Bunun üzerine alınan yeni kararlar çerçevesinde bazı işletmeler yeniden açılarak faaliyete geçebilecek. Peki hangi işletmeler kapalı kalmaya devam edecek?

Koronabirüs salgınının etkisini artırmasının ardından bazı tedbirler kapsamında iş yerlerinde de çalışma saatlerinde değişiklikler yapıldı. Bazı işletmelerin ise ikinci bir emre kadar kapalı kalmasına karar verildi. Son dönemlerde salgının kontrol altına alındığının ifade edilmesi üzerine hayatın normalleşmesi için bir eylem planı hazırlandı. Atılan ilk adımlar sonrasında bu süreçte hangi işletmelerin açılacağı ve hangilerinin kapalı kalacağı merak konusu oldu.



Bankalar Eski Mesai Saatlerine Dönüyorlar



Salgının ortaya çıktığı Mart ayında kalabalık olan banka şubelerinde riskin ortadan kaldırılması için mesai saatleri değiştirildi. 12 ile 17 saatlerinde hizmet verecek bankalar yeniden eski düzene dönmeye başladı. Bankalar kendi içlerinde aldıkları kararlarla yavaş yavaş 09 17 saatleri arasında çalışmaya başlayacaklar İlk adımı Garanti Bankası ve İş Bankası aldı.



AVM’ler Açılış İçin Hazırlanıyorlar



Yapılan görüşmeler sonrasında kademeli olarak çeşitli tedbirler çerçevesinde AVM’lerin 11 Mayıs tarihinden itibaren açılabilecekleri belirlendi. Bu süreçte şehirlerde yavaş yavaş açılacak olan AVM’ler için bazı sınırlandırmalar da getiriliyor.



Lokanta ve Restoranlar Henüz Eski Düzene Dönmeye Hazır Değil



Şimdilerde lokanta ve restoranlar sadece gel al ya da paket servis şeklinde hizmet veriyor. Eskisi gibi oturmalı düzen için henüz adımlar atılmadı. Bunun ardından yeni kararlarda da lokanta ve restoranların adı geçmiyor. Bir süre daha aynı şekilde hizmet vermeleri bekleniyor.



Gece Kulüpleri Kapalı Kalmaya Devam Edecek



15 Mart tarihinde müzikli eğlence yerleri ile gece kulüplerinin kapatılmasına karar verilmişti. Bu süreçte işletmelerin kapalı kalmasına devam edilecek. Henüz salgının bu noktada kontrole alınmadığı ve açılması halinde tekrar kontrolden çıkması olası durumlar arasında yer alıyor.



Kuaför ve Berberler İçin Geri Sayım Başladı



Sosyal mesafe kuralı gereği berber ve kuaförler kapatılmıştı. Gerekli koşulların sağlanması ve az müşteri ile sürece devam edilmesi halinde 11 Mart pazartesi günü bu işletmelerin yeniden açılmasına izin verilecek.



emlak365.com


Gündem Haberleri