Noterlerin Çalışma Saatleri Değişti! Cumartesi Günü Noterler Açık Mı, Çalışıyor Mu, Hafta Sonu Nöbetçi Noter Var Mı?

Yeniden normalleşme dönemine geçiş yapılması ve belirli yasakların kaldırılması ile noterlerin çalışma saatleri de değişti. Noterlerin açılış saati ve kapanma saatleri yeniden güncellenirken hafta sonu nöbetçi noter uygulaması da merak konusu oldu. Cumartesi günü sokağa çıkma yasağının kaldırılması ile nöbetçi noterlerin çalışma saatleri araştırılmaya başlanmıştı. Peki, hafta sonu açık noter var mı, nöbetçi noterler açık mı, çalışıyor mu, Cumartesi günü nöbetçi noter var mı?

Türkiye Noterler Birliği tarafından yapılan resmi açıklama ile noterlerin çalışma saatleri değişti. Hatırlanacağı üzere getirilen kısıtlama kararları nedeni ile 14 Nisan 2021 tarihinde yapılan açıklama ile noterlerin açılış saati sabah 10:00 akşam 16:00 olarak ilan edilmişti.

Türkiye 1 Haziran 2021 tarihi itibari ile yeniden normalleşme dönemine geçiş yaparken bu süreçte sokağa çıkma yasağı kısıtlaması için de yeni kararlar alınmış, hatfa içi sokağa çıkma yasağı kısıtlaması için saat 22:00 belirlenirken Cumartesi günü ise tüm gün olan sokağa çıkma yasağı saati de 22:00 - 05:00 olarak belirlenmiş ve hafta içi gibi uygulanmaya başlanmıştı.

NOTERLERİN ÇALIŞMA SAATLERİ DEĞİŞTİ! HAFTA İÇİ NOTERLERİN YENİ ÇALIŞMA SAATLERİ KAÇ, NOTER KAÇTA AÇILIYOR, KAÇA KADAR AÇIK?

Sokağa çıkma yasağı saatlerinin güncellenmesi ile beraber noterlerin çalışma saatleri de beklendiği üzere değiştirildi. 14 Nisan tariinde uygulamaya alınan saat 10:00 - 16:00 saatleri değiştirildi. Noterlerde yaşanan yoğunluk ve sokağa çıkma yasağı saatlerinin esnetilmesi ile beraber noterlerin çalışma saatleri de değişti.

Noterlerin açılış saatleri Türkiye Noterler Birliği resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan açıklama ile "​4 Haziran 2021 Cuma gününden itibaren noterliklerde, mesai başlama saati 09.00, mesai bitiş saati ise 17.00'dır. Kamuoyunun bilgisine sunulur" denilerek eskiden olduğu gibi 09:00 ile 17:00 olarak belirlendi. Noterler sabah 09:00 itibari ile açılırken noterlerin kapanış saati ise 17:00 olarak uygulanacak.

BU CUMARTESİ NOTERLER AÇIK MI, HAFTA SONU NÖBETÇİ NOTER VAR MI, NÖBETÇİ NOTERLER ÇALIŞIYOR MU?

Hafta sonu sadece Cumartesi günü sokağa çıkma yasağı kaldırılırken Pazar günü ise sokağa çıkma yasağı uygulanmaya devam edilecek. Türkiye Noterler Birliği internet sitesinde bulunan nöbetçi noter sorgulama ekranı ile Cumartesi için çalışan noter sorgulaması yapılamazken koronavirüs salgının tamamen kontrol altına alınmadan ve yasaklar kaldırılmadan nöbetçi noterlerin açılma ihtimali düşük bulunuyor.

Gündem Haberleri