Nüfus Müdürlüğünden Uyarı! Ehliyeti Eski Olanlar Dikkat Para Cezası Uygulanacak

Ehliyeti yenileme tarihi en son ne zaman? Ehliyetini yenilemeyenler için son başvuru başvuru ve ehliyet yenileme işlemleri neler? Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü vatandaşları uyardı.

Çipli kimlik kartı ve ehliyet yenileme işlemleri İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü birimlerinde devam ediyor. Bu zamana kadar milyonlarca vatandaş kimliğini yeniledi. Ancak halen yenileme yapmayan birçok vatandaş bulunuyor.

EHLİYETİNİ YENİLEMEYENLERE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN UYARI

Halen eski tip ehliyeti olanlar için son uyarı resmi kurumdan geldi. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü yapmış olduğu bir hatırlatma duyurusu ile eski tip ehliyetlerin kullanım süresinin dolacağını açıkladı. Vatandaşların yenileme işlemlerini 2022 yılı içerisinde yapmaları gerekiyor. Bu kapsamda vatandaşlar 31 Aralık 2022 tarihine kadar bu işlemleri tamamlayacaklar.

Yenilemeyenlere İdari Para Cezası

Ehliyeti eski olup halen yenilemeyenler için idari para cezası uygulanacak. Vatandaşların ceza yememeleri için tüm işlemleri aralık ayı sonuna kadar tamamlamaları gerekiyor. Kimlik yenileme işlemleri 2016 yılında başlamıştı. Süreç için son 2022 sonu.

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN AÇIKLAMASI

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü eski ehliyeti kullananlar için bir hatırlatma duyurusu yayımladı. Kurum açıklamasında yenileme işlemlerine dair sontarih ve yenileme işlemlerinin nasıl yapılacağını açıkladı.

İşte O Açıklama

"Ülkemizde 01.01.2016 tarihinden önce düzenlenen, eski tip sürücü belgelerinin yenileme süresi 31.12.2022 tarihi itibarıyla sona erecektir. Eski tip sürücü belgesi sahibi vatandaşlarımızın belirtilen süre içerisinde http://randevu.nvi.gov.tr adresinden ya da Alo199 Çağrı Merkezi aracılığıyla randevu alarak, belgelerini yenilemek üzere Nüfus Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir"

Ehliyet yenilemek isteyen vatandaşlar, başvuru evraklarını derleyecekler daha sonra başvurularını yapacaklar. Kimlikler başvuruların ardından kuruma teslim edilecek.

Gündem Haberleri