O ilçeler artık il oluyor! TBMM onayı ile il olacak 19 ilçe kesinleşti

Uzun süredir merak konusu haline gelen ilçelerin il olması hakkında ilk adım atılıyor. Hükümet tarih vererek ilçeleri tak tek açıkladı.

Geçtiğimiz senelerden bu yana bazı ilçelerin kanun çerçevesinde il olacağı hakkında bilgi gelmişti. NTV'nin haberine göre AK Parti'nin 19 ilçesinin il olması konusu hakkında kesin karara varılacağı ve TBMM tarafından da yasalaşacağı ifade edildi.

Nüfusun en az 100 bin ve il merkezine en az 30 km uzaklıkta olma kriterleri başta olmak üzere toplamda 8 kriteri karşılayan ilçeler arasından bazılarının il olmasının kesinleşeceği öğrenilmiş oldu.

İL OLACAK İLÇELER AÇIKLANDI!

Yayımlanan verilere göre il olmaya hak kazanabilecek olan 19 ilçe yayımlandı. Henüz net bir şekilde tüm ilçeler hakkında bilgi verilmezken, il olmaya hak kazanan başlıca ilçeler şu şekilde verildi; "Alanya, Tarsus, İnegöl, Çorlu, Manavgat, Ünye, Edremit, Fethiye, Midyat, Yüksekova ve Erçiş"

TARİH BELLİ OLDU!

Konuya ilişkin pek çok kişi tarafından en çok merak edilenler arasında açıklanan bu ilçelerin ne zaman il olmaya hak kazanacağı konusu yer aldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından yasalaştırılması gereken bu ilçelere ilişkin yerel seçimlerden sonra kesin bir kararın açıklanacağı ifade edildi.

Gündem Haberleri