Öğretmen Ataması Ne Zaman Yapılacak, Açıklandı Mı 2022? MEB Kontenjan ve Branş Dağılımı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in müjdesini verdiği öğretmen ataması ne zaman yapılacak, kontenjan ve branş dağılımı merak ediliyor. 2022 MEB öğretmen atamasına ilişkin detaylar haberimizde.

Öğretmen ataması konusu sık sık gündeme gelirken 2022 yılında yeni bir atama kararı çıkıp çıkmayacağı merak konusu oldu. Binlerce yeni mezun genç atama için sıra beklerken beklenen haber Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den geldi. Özer, çok fazla detay vermemekle birlikte atama yapılacağı müjdesini vermiş ve son açıklamasıyla da 2021 KPSS ataması gerçekleştirileceğini ifade etmişti.

2022 ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?

Geçtiğimiz günlerde bir canlı yayına katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmen atamalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Öğretmen istihdamını önemsediklerinin altını çizen Özer, açılan okulların hepsine yeni öğretmenler atanacağını ve bunun 2021 KPSS ile yapılacağını belirtti.

Okullara gerekli ücret ve ödenek aktarımını yaptıklarını, okulların ihtiyacını karşılama konusunda herhangi bir sorunun bulunmadığını aktardı.

Özer daha önce katıldığı bir programda da öğretme ataması yapılacağını, gençleri çok fazla bekletmeden güzel haberleri paylaşacaklarını söyleyerek '' Şu an çok detaya girmiyorum ama 'atama olmayacak spekülasyonunu ortadan kaldırmış olalım. Atama yapılacak '' dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı 2022 öğretmen atama tarihleri henüz açıklanmadı. Atama takvimi açıklandığında haberimizi güncelleyeceğiz.

ÖĞRETMEN ATAMASI HANGİ BRANŞLARDAN YAPILACAK?

Ocak ayında gerçekleştirilen 15 bin öğretmen atamasında en çok atama 2.175 kişi ile sınıf öğretmenliğinde olmuştu. Sınıf öğretmenliğinin ardından özel eğitim öğretmenliği ve okul öncesi öğretmenliği geliyor.

Öğretmen atamasının hangi branşlardan yapılacağı henüz belli değil. Atama takvimiyle birlikte kadro ve branş dağılımı da ilerleyen günlerde açıklanacak.

Haber Kaynağı: Emlak365.com

Gündem Haberleri