Okan Buruk Adını Galatasaray Tarihine Yazdırdı

Galatasaray Süper Lig'in 19. haftasında Hatayspor'u ağırladı. Karşılaşmayı 4-0 kazanan Galatasaray'ın hocası Okan Buruk, bu galibiyetle sarı kırmızılı kulübün tarihine geçmeyi başardı. Okan hoca Galatasaray'ın başında üst üste 8 ve daha fazla galibiyet alabilen 4 hocadan biri oldu.

Galatasaray sezonun ilk yarısını galibiyetle kapattı. 19. haftada Hatayspor'u konuk eden Galatasaray, karşılaşma sonunda sahadan 4-0'lık galibiyetle ayrıldı. Bu galibiyet aynı zamanda Okan Buruk yönetiminde Galatasaray'ın aldığı üst üste 8'inci galibiyeti oldu. Böylelikle Okan hoca da Galatasaray tarihine adını altın harflerle yazdırmayı başardı.

Galatasaray her ne kadar sezona istediği gibi başlayamasa da ilk yarıyı şahane kapattı. 9 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan Galatasaray, bu akşam oynadığı Hatayspor karşılaşmasını da kazanarak üst üste 8. galibiyetini aldı. Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe karşısında alınan galibiyetle sezonun ilk yarısını lider tamamlamayı garantileyen sarı kırmızılar, Fenerbahçe'nin Gaziantep deplasmanında alacağı sonuca göre ikinci yarıya da en az 4 puan avantajla başlayacak. 

Mata Attı Cimbom Farka Koştu

Sezon başında İngiliz devi Manchester United'dan Galatasaray'a transfer olan dünyaca ünlü yıldız oyuncu Mata Galatasaray'da da pek fazla forma şansı bulamasa da sahada olduğu dakikalarda tecrübesiyle göz doldurdu. Okan Buruk'un Hatayspor maçında ilk 11'de yer verdiği Mata, hocasının güvenini boşa çıkarmadı. 

Yıldız oyuncu ilk yarısının son dakikalarında 2 gol birden atarak galibiyette büyük rol oynadu.

Kerem Forma Savaşından Vazgeçmiyor

Galatasaray'da formayı kapmak için en ciddi bir rekabeti veren oyunculardan ikisi kuşkusuz ki Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper Yılmaz. Son haftalarda yükselen grafiği ile Kerem Aktürkoğlu'ndan formayı kapacağı söylenen Barış Alper Yılmaz ile Kerem birlikte ilk 11'de yer aldı. Düşen performansıyla eleştirilen Kerem, Fenerbahçe'den sonra Hatayspor maçını da es geçmedi ve golünü atarak forma savaşından vaz geçmediğini herkese göstermiş oldu.

Gomis Gollere Devam Ediyor

Galatasaray'da bu sezon beklenenin üzerinde performans gösteren oyuncuların başında hiç kuşku yok ki Gomis geliyor. Sezon başında Galatasaray'a tam manasıyla tek başına maç kazandıran Gomis, Bu sezon ligde 14 maça çıktı. 14 maçta 8 gol atan 37 yaşındaki tecrübeli oyuncu, Galatasaray'ın en önemli gol silahı haline geldi. 

Okan Buruk Galatasaray Tarihine Geçti

Okan Buruk futbolculuk döneminde zaten Galatasaray formasıyla başarıdan başarıya koşarak sarı kırmızıların efsane isimlerinden bir haline gelmişti. UEFA Kupası ve Süper Kupa'yı kaldıran kadroda yer alarak zaten Galatasaray tarihine geçen Buruk, şimdi teknik direktörlük kariyerinde bir kez daha tarih yazdı. Galibiyet serisini 8 maça çıkaran Okan Buruk, Galatasaray'ın başında bunu başarabilen 4 teknik direktörden biri oldu.

Gündem Haberleri