Okullar 5 Ekim Pazartesi Günü Açılıyor Mu? Hangi Okullarda Yüz Yüze Eğitim Başlıyor, Yeni Kurallar Neler Olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı koronavirüs salgını nedeniyle okullarda eğitime uzun bir süre ara verip uzaktan eğitim modeline geçiş yapmak zorunda kalmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı koronavirüs salgını nedeniyle okullarda eğitime uzun bir süre ara verip uzaktan eğitim modeline geçiş yapmak zorunda kalmıştı. Milyonlarca öğrenci ve veli ise okulların ne zaman açılacağına dair büyük bir merak içerisindeydiler. Bu merak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından giderildi. Okulların açılış tarihi ve hangi liselerin yüz yüze eğitime başlayacağı belli oldu. Okullar ne zaman açılacak?

Türkiye'de okullara verilen koronavirüs arası kısmen de olsa son bulmaya devam ediyor. Okulların açılışı ile alakalı olarak müjdeyi geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk duyurmuştu. Bakan Selçuk bazı okulların açılış tarihini ve yeni dönemdeki eğitim şeklini açıkladı. Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüklerine de bir genelge gönderildi.



HANGİ OKULLARDA YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLIYOR



Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen genelgeye göre 5 Ekim 2020 Pazartesi gününden itibaren Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Çok Programlı Anadolu Liseleri, Mesleki Eğitim merkezleri, Güzel Sanatlar Liseleri ve Spor Liseleri bazı alan ve dal derslerine ait uygulama eğitimleri tüm sınıflarda yüz yüze yapılacak.



YÜZ YÜZE EĞİTİMLERDE HANGİ KURALLAR UYGULANACAK?



Göndeirlen genelgede okullarda yeni dönemde yüz yüze eğitimlerin nasıl yapılacağının esasları da net bir şekilde belirlendi. Buna göre öğrencilerin okulda ders içinde ve ders dışında maske, temizlik ve sosyal mesafe konusunda yönlendirilmeleri sağlanacak. Bu kapsamda öğrencilere daha önce yayınlanan Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi Ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu'nda yer alan bilgiler aktarılacak.



YENİ DÖNEMDE DERSLER KAÇ DAKİKA OLACAK?



Milli Eğitim Bakanlığı'nın genelgesine göre yüz yüze eğitimde öğrenciler gruplara ayrılarak derslere alınacaklar. Her ders 30 dakika olacak ve teneffüslerde öğrencilere 10 dakikalık dinlenme vakti tanınacak. Ayrıca öğle araları da 45 dakika ile sınırlı tutulacak. Alan ve dal derslerinin uygulama kısımları yüz yüze, teorik kısımları ise uzaktan eğitim ile işlenecek.



Emlak365.com


Gündem Haberleri