Okullar Tatil Mi? Kar Yağışı Nedeniyle 19 Ocak 2022 Çarşamba Günü Eğitime Ara Verilen İller!

Türkiye genelinde çok sayıda kentte soğuk hava ve kar yağışları hayatı olumsuz şekilde etkiliyor. Yoğun bir şekilde gerçekleşen kar yağışlarından dolayı 20 şehirde okullarda eğitime ara verilmesine d

Türkiye oldukça soğuk bir havanın etkisi altında kalmaya devam ediyor. Çok sayıda kentte bu soğuk hava kar yağışına dönüşerek hayatı olumsuz şekilde etkilemeyi sürdürüyor. Gerçekleşen yoğun kar yağışları il ve ilçe merkezlerini esaret altına alırken yine oldukça fazla köy yolu da ulaşıma kapandı. Yetkili birimler karla mücadeleye etkin bir şekilde sürdürseler de hayatın olağan akışına dönülmesi gerçekleşen hava muhalefeti nedeniyle mümkün olmuyor. Bu durumdan en çok etkilenenler ise okullar oldu. Valiliklerden gelen ardı ardına açıklamalar ile Türkiye genelinde bazı illerde eğitime kar yağışları nedeniyle ara verildi. Peki 19 Ocak 2022 Çarşamba günü okullar hangi şehirlerde tatil edildi?

TOPLAM 21 İLDE EĞİTİME KAR ENGELİ

Bu haberin yazıldığı saat itibariyle Malatya, Kütahya, Bingöl, Bolu, Konya, Elazığ, Burdur, Niğde, Uşak, Kahramanmaraş, Gümüşhane, Tunceli, Aksaray, Kilis, Karaman, Sivas, Bayburt, Afyonkarahisar, Tokat, Nevşehir ve Adana'da okullara 19 Ocak 2022 Çarşamba günü eğitime 1 gün ara verildi. Toplam 21 ilde okullar kar muhalefeti nedeniyle eğitime ara verecek. Öğrenciler ve öğretmenlerin okulla gitmelerine gerek kalmayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile valilikler arasında kurulan koordinasyon ile kar yağışlarından dolayı eğitime ara verilmesine dair kararlar alınıyor. Bu kararlar alınırken beklenen yağışlar da göz önünde bulunduruluyor. Eğitime kar yağışları nedeniyle ara verilmesine dair kararın devam edip etmeyeceği konusunda da valiliklerden bilgiler verilmeye devam edecek.

19 Ocak 2022 Çarşamba günü eğitime ara verilen illerde yeni bir değerlendirme yapılıp 20 Ocak 2022 Perşembe günü için de karar verilecek. Bu karar 19 Ocak 2022 Çarşamba günü açıklanması ve valiliklerin vatandaşları bu konuda bilgilendirmesi bekleniyor.

Gündem Haberleri