Okullarda maske zorunluluğu olacak mı, maske takmak zorunlu olacak mı, öğrenciler, öğretmenler takacak mı?

Milyonlarca öğrenci, veli ve öğretmen tarafından beklenen okullarda maske yasağı konusunda beklenen açıklamayı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptı. 2022 - 2023 eğitim öğretim yılında okullarda maske zorunluluğu olacak mı, öğretmenler, öğrenciler maske takacak mı?

2022 - 2023 eğitim öğretim yılının ilk ders zili için milyonlarca öğrenci, öğretmen ve velinin geri sayımı başlamıştı. Bu hafta kaynaştırma sınıfları okula başlarken gözler maske yasağına çevrilmişti. Koronavirüs vaka sayısının yeniden artış gösterebileceği endişesi ile okullarda maske yasağı getirilip getirilmeyeceği merak konusu olmuştu. 

Konu hakkında beklenen açıklamayı en yetkili isimlerin başında yer alan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı. Bakan Koca yaptığı açıklamasında bu hem maske zorunluluğu hem de velilerin endişe yaşamasına neden olan domates gribi ve maymun çiçeği virüsü hastalıkları hakkında da bilgilendirmelerde bulundu. 

2022 - 2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA OKULLARDA MASKE YASAĞI OLACAK MI, MASKE TAKMAK ZORUNLU OLACAK MI?

Bakan Koca koronavirüs vaka sayılarını yakından takip ettiklerini belirterek vaka sayısında endişe verici bir durum yaşanmadığını, hastaneye Covid-19 nedeni ile yatışların azaldığını belirterek b u sene okullarda maske takma zorunluluğu uygulanmayacağını söyledi. Okullar açıldığında isteyen öğrencilerin ise maske takabileceklerini belirten Bakan Koca kronik hastalığı olan öğretmen ve öğrencilerin ise hatırlatma dozlarını yaptırmalarını istedi. 

Türkiye'de bugüne kadar 12 maymun çiçeği vakası görüldüğünü belirten Bakan Koca "Maymun çiçeği bizler için ne endemi ne de Pandemi olmayacağını çok net ifade edebiliriz. Maymun çiçeği ancak çok yakın temasla, aynı ortamda uzun süre birlikte kalmakla bulaşabiliyor" diyerek okullarda maymun çiçeği hastalığı için bir risk bulunmadığını dile getirdi. 

Gündem Haberleri