On Binlerce Vatandaşın Merak Ettiği Detay: Kan Uyuşmazlığı İğnesini Devlet Karşılıyor Mu?

Kan uyuşmazlığı iğnesi devlet tarafından karşılanıyor mu sorusunun yanıtını sizler için yazımızda hazırladık. Sizler de kan uyuşmazlığı iğnesi ile ilgili bilgi almak istiyorsanız yazımızı dikkatli şek

Kan uyuşmazlığı iğnesini devlet karşılıyor mu sorusu kan uyuşmazlığı iğnesi yaptıracak kişiler tarafından sıkça araştırılan bir sorudur. Kan uyuşmazlığı iğnesi özel hastanelerde 600 – 800 TL arasında bir ücretle yapılırken devlet hastanelerinde ücretsiz şekilde yapılmaktadır. Yani, kan uyuşmazlığı iğnesi devlet tarafından karşılanmaktadır. Bu sayede de kişiler sağlık problemlerinin üstesinden gelebilir. Aynı zamanda aile hekimleri de kolaylık ile kan uyuşmazlığı iğnesi yapabilmektedirler. Bu nedenle kişilerin detaylı bir araştırmadan sonra bu iğneye ulaşması zor olmayacaktır.

Kan Uyuşmazlığı Nedir?

Kan uyuşmazlığı en temel tanımı ile gebelik sırasında yapılan ilk muayenelerden biri olan kan grubu kontrolü sırasında kan grupları arasında yer alan Rh faktörünün uyuşmazlığıdır. Anne adayı kişi Rh (-) ve baba adayı da Rh (+) kan grubuna sahip ise anne ve baba arasında kan grubu uyuşmazlığı durumu görülmektedir. Kan uyuşmazlığı iğnesi ile birlikte bu durum kolaylık ile çözülebilir. Aynı zamanda kişilerin dikkatli şekilde yapacağı araştırmalar sonucunda ortaya çıkan bu durum çok da ciddi bir durum olmamak ile birlikte tedavi edilmediği zaman ölümcül sonuçlara da neden olmaktadır.

Kan Uyuşmazlığı İğnesi Ne Zaman Yapılır

Kan uyuşmazlığı iğnesi yapılma zamanı gebeliğin 28. – 34. haftaları arasında yapılmaktadır. Aralarında kan uyuşmazlığı olan anne ve baba adayından dünyaya gelen bebek, Rh (-) ise herhangi bir müdahaleye gerek yoktur. Fakat bebek Rh(+) olarak doğar ise, ilk 72 saat içerisinde mutlaka ve mutlaka anneye 2.doz iğne yapılması gereklidir. Bu sayede bundan sonraki olası gebeliklerde de kan uyuşmazlığından tamamen kurtulmuş olunur.

Kan Uyuşmazlığı Testi

Kan uyuşmazlığı testi ile birlikte kişilerin aralarındaki kan uyuşmazlığı durumu erkenden tespit edilebilir ve gerekli tedavi erkenden yapılmaya başlanabilir. Tüm rahatsızlıklarda olduğu gibi kan uyuşmazlığında da erken teşhis çok önemlidir. Kan uyuşmazlığı iğnesi ile birlikte kişiler bu rahatsızlığı atlatarak sağlıklı bir çocuk sahibi olabilirler.

Emlak365.com

Gündem Haberleri