Optimar Araştırma Son Anket Sonuçları Açıklandı! En Beğenilen ve En Güvenilir Lider Kim, Partilerin Son Oy Oranı Yüzde Kaç?

Türkiye'nin en büyük araştırma şirketlerinden biri olan Optimar Araştırma Şirketi son anket sonuçları raporunu yayımladı.

Türkiye'nin en büyük araştırma şirketlerinden biri olan Optimar Araştırma Şirketi son anket sonuçları raporunu yayımladı. Yayımlanan raporda ankete katılan kişilere Türkiye'nin en beğenilen liderleri ve en güvenilir isimleri soruldu. İşte çok konuşulacak o araştırma raporu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son oy oranı!

Korona virüs salgını nedeniyle ekonomide yaşanan dalgalanma tüm hızı ile devam ederken yaşanan süreç anket şirketleri tarafından da yakından takip ediliyor. Özellikle de son seçim anketleri ve partilerin oy oranları yakından takip edilirken Optimar Araştırma Şirketi Türkiye'nin en güvenilir ve en beğenilen lideri anketi verilerini kamuoyu ile paylaştı.



TÜRKİYE'NİN SORUNLARINI HANGİ PARTİ ÇÖZER, EN BEĞENİLEN LİDER KİM? İŞTE PARTİLERİN SON OY ORANLARI



Optimar Araştırma Şirketi tarafından yapılan son anket sonuçlarını değerlendiren Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi "Optimar araştırma şirketinin kasım ayı anketinde 'Türkiye'nin sorunlarını hangi parti çözer' diye bir bölüm var. 18 yıllık iktidara rağmen halkın yüzde 33.3'ü 'AK Parti çözer' diyor. CHP, İYİ Parti, HDP, DEVA, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi'ni topladığınızda ise yüzde 32.1 ediyor. Yani muhalefetin tamamı bir AK Parti etmiyor.



Yine 'En beğendiğiniz lider' diye sorulduğunda da halkımız yüzde 34.5'le Erdoğan'ı ilk sıraya yerleştiriyor. Muhalefet liderleriyle Erdoğan arasındaki fark ne kadar? Halkımızın yüzde 5.3'ü 'Türkiye'nin sorunlarını Meral Akşener çözer' demiş. 'Kılıçdaroğlu çözer' diyenlerin oranı ise 3.5. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun 10 katı, Akşener'in 7 katı bir güvene sahip" diyere elde edilen verileri açıkladı.



MUHALEFETİN TOPLAM OYU AK PARTİ'NİN OY ORANINA ULAŞAMADI!



Anket sonuçlarını değerlendiren Selvi muhalefet partisine duyulan güvenin toplam oy oranının AK Parti kadar olmadığına dikkat çekerek bu rakamın çok çarpıcı bir sonuç olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından son dönemde sıklıkla telaffuz edilen yargı ve ekonomi reformuna da değinen Selvi bu söylemlerin başarı ile yerine getirilebilmesi halinde ekonomideki toparlanmanın hızlanarak artacağını savundu.



Emlak365.com


Gündem Haberleri