Optimar Son Anket Sonucu Açıklandı: HDP Kapatılsın Mı Anketi Sonuçları!

Türkiye'nin en büyük araştırma şirketleri arasında gösterilen Optimar Araştırma Şirketi son anket sonuçlarını açıkladı.

Türkiye'nin en büyük araştırma şirketleri arasında gösterilen Optimar Araştırma Şirketi son anket sonuçlarını açıkladı. Terör örgütü PKK ile kurmuş olduğu yakın ilişki iddiası üzerine partinin kapatılması gündeme gelmişti. Tartışmalar tüm hızı ile devam ederken Optimar Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir son anket sonucu verilerini açıklandı.

"SİZCE HDP KAPATILMALI MI? ANKETİNDE EZİCİ ÇOĞUNLUK KARARI ÇIKTI!

Daşdemir, Optimar olarak yapmış oldukları son anket sonuçlarını açıkladı. Yapılan ankette katılımcılara "Sizce HDP Kapatılmalı Mı?" sorusu yönetildi. Ankete katılanların büyük bir bölümü yöneltilen soruya evet yanıtını verdi. Ankete verilen yanıtlar şu şekilde sıralandı:

HDP Kapatılsın Diyenlerin Oranı Yüzde 66

Konu Hakkında Fikrim Yok Diyenlerin Oranı Yüzde 16.4

HDP Kapatılmasın Diyenlerin Oranı Yüzde 16.4 olarak açıklandı.



PARTİLERE GÖRE EN FAZLA KAPATILSIN VE KAPATILMASIN DİYENLER KİMLER?

Ankete katılanların oy vermiş oldukları partilere göre en fazla HDP Kapatılsın diyen seçmen yüzde 82,3 oranı ile MHP'li seçmenler oldu. Bu partiyi ittifak ortağı Ak Partili seçmen yüzde 78 oranı ile takip etti. İyi Partili seçmenlerin oranı ise yüzde 72,2 olurken CHP'li seçmenlerin oranı ise yüzde 52 olarak gerçekleşti.

HDP kapatılmasın diyenlerin partilere göre oranı ise yüzde 68,4 oranı ile HDP'li seçmenler tarafından verilirken bu partiye en büyük desteği ise ankete katılan CHP'li seçmenler yüzde 31,8 oranı ile verdi. Son dönemde terör örgütüne yardım ve yataklık iddiası ile çok sayıda HDP'li il ve ilçe belediyesinde yapılan görev değişimleri sonrası partinin kapatılması gündeme gelmiş, konu siyaset gündeminde de hararetli tartışmalara neden olmuştu.

Gündem Haberleri