Ordu - Giresun Havalimanı yurtdışı uçuşları başladı mı? İlk sefer ne zaman, hangi ülkelere yapılacak?

2015 yılında açılan Ordu - Giresun Havalimanı yurtdışı uçuşları başladı mı merak edilirken Ordu Valisi'nden açıklama geldi.

Ordu - Giresun Havalimanı açılışının üzerinden 7 yıl geçti. Avrupa ve Türkiye'nin deniz dolusu üzerine yapılan ilk havalimanı olan Ordu - Giresun Havalimanı, açıldığı ilk günden bu yana yurt içinde çok sayıda yolcuya hizmet verdi.

2015 yılında hizmete açılan Ordu Giresun Havalimanı'nda 7 yılda tam 45 bin 774 uçak trafiği gerçekleşti. 5 milyon 918 bin yolcu, Ordu - Giresun Havalimanı üzerinden seyahat etti. Öte yandan Ordu - Giresun Havalimanı 7 yıl içerisinde en fazla seferlerin iptal edildiği havalimanı olarak da biliniyor.

Ordu Giresun Havalimanı yurt içinde İstanbul, Ankara ve İzmir'e direkt seferler düzenlemesinin yanı sıra ya döneminde ise Almanya ve Avusturya'ya uçuş düzenliyor.

Ordu - Giresun Havalimanı yurt dışı seferleri başladı mı? Hangi şehirlere yapılacak?

Ordu - Giresun Havalimanı'nda yurt için seferler devam ederken, Ordu Valisi'nden yurt dışı uçuşlarına ilişkin açıklama geldi. Ordu Valisi Tuncay Sonel, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, Ordu - Giresun Havalimanı'ndan Duesseldorf, Salzburg, Frankfurt, Berlin, Hamburg ve Münih uçuşlarının 7 Haziran itibariyle başlayacağını açıkladı.

Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu - Giresun Havalimanı'na sağladığı desteklerden dolayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na ve diğer emeği geçenlere de teşekkürlerini iletmeyi ihmal etmedi.

Ordu - Giresun Havalimanı'ndan Duesseldorf, Salzburg, Frankfurt, Berlin, Hamburg ve Münih uçuşları başladı. Vatandaşlar yurt dışı seyahatlerini bu havalimanı üzerinden gerçekleştirebilecekler.

Gündem Haberleri