Orman yangınlarına karşı Valilik'ten uyarı geldi!

Muğla'da orman yangınlarına karşı Valilik tarafından uyarı yapıldı. Vatandaşların dikkatli olması gerektiği ifade edildi.

Yaz aylarına gelinmesi ile birlikte orman yangınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği ifade edildi. Özellikle de ormanlık alanların kenarlarından geçilirken vatandaşların belirli atıkları kesinlikle yangın çıkarmaması adına atmaması gerektiği ifade edildi.

VALİLİKTEN UYARI GELDİ!

Geçtiğimiz senelerde meydana gelen orman yangınlarına ilişkin bu sene de tekrarı olmaması açısından uyarı yapan valilik, "Yol kenarlarına yangına neden olabilecek cam ve pet şişe, sigara izmariti gibi çöplerin bırakılmaması, anız, bahçe ve sera temizliği gibi hiçbir suretle orman yangınları açısından risk teşkil edecek ateş yakılmaması, orman ve diğer yangınlar açısından çok dikkatli davranılması gerekmektedir. Görülen olumsuzlukların bekletilmeden 112 Acil Çağrı Merkezine iletilmesi konularında daha duyarlı olunması, özellikle önümüzdeki 3 gün boyunca ormanlık alanların yakınlarında yangın riskini artıracak davranışlardan kaçınılması gerekmektedir." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Gündem Haberleri