Ormanlarımız Cayır Cayır Yanıyor! Adana, Mersin, Kayseri, Osmaniye, Manavgat, Didim, Marmaris Orman Yangını

Türkiye son dakika orman yangını haberleri ile sarsılmaya devam ediyor. Orman yangınları ile ciğerlerimiz küle dönerken sabotaj iddiaları güçlendi.

Peş peşe gelen orman yangını haberleri yürekleri yaktı. Aynı anda farklı noktalardan çıkan çok sayıda yangın sabotaj iddialarını güçlendirirken gelen görüntüler izleyen kişileri göz yaşlarına boğdu.

Evleri yangında kül olan kişiler gözyaşları arasında yangın söndürme çalışmalarını izlerken yangında küle dönen ormanların eski ve yeni görüntüleri ile alevler arasında kalarak hayatını kaybeden hayvanların resimleri görenlerin yüreklerini dağladı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yapmış olduğu son dakika açıklaması ile yangınlarda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısını da duyurdu.

TÜRKİYE ORMAN YANGINLARINA TESLİM OLDU! AYNI ANDA FARKLI ÇOK SAYIDA NOKTADA ÇIKAN YANGINLAR ORMANLARI KÜLE DÖNDÜRDÜ

Dün Marmaris'te başlayan orman yangını ile yüreklere ateş düşerken peş peşe gelen orman yangını haberleri vatandaşları isyan noktasına taşıdı. Hain terör örgütü PKK'nın sabatojları olduğu iddia edilen yangınların aynı anda farklı pek çok noktada başlaması ile beraber bu iddialar güçlendi.

Konu hakkında açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli orman yangınlarına müdahale konusunda ekiplerin cansipare bir şekilde çaılştıklarını belirterek havadan yangın söndürme uçakları, karadan ise arasöz ve personeller ile gerekli tüm müdahalelerin yapıldığını duyurdu. Bakan Pekdemirli sosyal medya heasabı üzerinden yapmış olduğu açıklama ile 28-29 Temmuz tarihlerini kapsayan son 2 günlü zaman dilimi içerisinde 13 farklı ilde 41 orman yangını meydana geldiğini dile getirdi.

GÜNEY HATTI ALEVLERE TESLİM OLDU: ANTALYA MANAVGAT, ADANA, OSMANİYE, MERSİN, DİDİM VE KAYSERİ ORMAN YANGINLARI İLE BOĞUŞUYOR!

Türkiye dün Marmaris'ten gelen orman yangını haberi ile büyük üzüntü ve korku yaşamış, yangının yerleşim yerlerine sıçraması ile alarm verilmişti. Marmaris'te meydana gelen orman yangınlarında 3 kişi hayatını kaybederken Akseki'de de bir vatandaşımız yangın nedeni ile vefat etti.

Oymapınar barajında mahsur kalan 10 kişi kurtarılırken son dakika yangın haberi de Didim'den geldi. Dün gelen ilk haber ile Antalya'nın Manavgat ilçesinde Kavaklı, Sarılar, Kalemler ve Yeniköy mahallelerindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın başlamıştı.

Ardından Antalya'da Akseki ilçesi Kepezbeleni Mahallesi'nde de orman yangını haberi geldi. Yangın nedeniyle Kepezbeleni yolu kapatıldı, çok sayıda mahalle ve ev boşaltıldı.

Dün saat 19:45 itibari ile ise Adana'nın Kozan ilçesinde başlayan orman yangını nedeni ile 7 köy boşaltıldı. Mersin'de ise Aydıncık, Bozyazı ve Silifke ilçelerinde ise peş peşe yangın haberleri geldi.

Silifke Boğsak mevkisindeki ormanlık alanda başlayan bir diğer orman yangını ise 2 mahalleye sıçradı. Yangının tehdit ettiğin bölgede bulunan tüm evler boşaltıldı. Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde de orman yangınına 2. gününde de müdahaleler devam ederken ekiplerin özverili çalışması ile Dereobası mevkisindeki yangın kontrol altına alındı.

Kayseri'nin Yahyalı ilçesindeki Aladağlar Milli Parkı'nda dün başlayan yangında şiddetli rüzgara rağmen müdahaleler devam ederken Muğla'nın Marmaris ilçesinde yer alan Armutalan Mahallesi ve Didim'den de yangın haberleri geldi. Son dakika açıklaması ile Alanya'da da orman yangını başladığı belirtildi.

Gündem Haberleri