ÖSYM 2022 YKS Soru Ve Cevap Anahtarlarını Erişime Açtı! YKS TYT AYT Sorularına Ve Cevaplarına Nasıl Bakılır?

2022 YKS soru ve cevap anahtarları erişime açıldığı ÖSYM tarafından açıklandı. YKS soru ve cevap anahtarlarına nereden, nasıl bakılır?

Türkiye’de öğrencilerin 1 yıl boyunca hazırlandıkları 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) yapıldı. Oturumlara katılan öğrenciler geleceklerini belirleyecek olan sınavlarda ter döktüler. Sınavların sona ermesinin ardından ise ÖSYM’nin YKS soru ve cevap anahtarlarını açıklaması bekleniyordu. Öğrencilerin ve ailelerinin merakla bekledikleri son dakika duyurusu ÖSYM tarafından yapıldı.

YKS SORU VE CEVAP ANAHTARLARI ERİŞİME AÇILDI

ÖSYM’nin yaptığı son dakika açıklamasına göre 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) Oturumları temel zoru kitapçıkları ve cevap anahtarları erişime açıldı. Buna göre öğrenciler Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Cevap Anahtarı, Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Cevap Anahtarları, Yabancı Dil Testi (YDT) ve Cevap Anahtarı (Almanca), Yabancı Dil Testi (YDT) ve Cevap Anahtarı (Arapça), Yabancı Dil Testi (YDT) ve Cevap Anahtarı (Fransızca), Yabancı Dil Testi (YDT) ve Cevap Anahtarı (İngilizce), Yabancı Dil Testi (YDT) ve Cevap Anahtarı (Rusça) sınavlarının soru ve cevaplarını görebilecekler.

2022 YKS SORU VE CEVAPLARINA NASIL BAKILIR?

ÖSYM’nin erişime açıldığını duyurduğu 2022 YKS oturumlarının temel soru kitapçıkları ile cevap anahtarlarına nasıl bakılabileceği merak ediliyor. YKS soru ve cevaplarına bakmak isteyenler öncelikle ÖSYM’nin resmi internet sitesine girmeleri gerekiyor. Ardından ana sayfada direkt olarak ekrana YKS oturumlarına ait soru ve cevapların linkleri geliyor. Bu linkler tıklandığında herhangi bir giriş yapılmasına gerek olmaksızın soru ve cevap anahtarlarına erişilebiliyor.

2022 YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2022 YKS için sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı da merak ediliyor. Bu konuda ÖSYM’Nin belirli bir planlaması bulunuyor. Ancak net tarihi ÖSYM henüz açıklamadı. Planlanan takvimden önce YKS sonuçlarının açıklanabilme ihtimali de bulunuyor. YKS sonuç açıklama net tarihi hakkında ÖSYM’nin bir duyuru yayınlaması bekleniyor.

Emlak365.com

Gündem Haberleri