ÖSYM duyurdu! YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS sınavına giren adaylar için merak edilen duyuru geldi. Sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih netleşti.

17 ve 18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na giren adaylar tarafından en çok merak edilenler arasında sonuçların ne zaman açıklanacağı konusu yer almıştı. Toplamda 3 oturumdan oluşan YKS sınavının sonuçları için ÖSYM tarafından yeni açıklama geldi. Yapılan bu açıklama sonucunda sonuçların açıklanacağı tarihin belli olduğu ifade edildi.

2023 senesi YKS sınavına giren adaylar bir an önce istedikleri lisans ya da ön lisans programlarına yerleşmeyi beklerken sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı da en çok merak edilenler arasındaydı. Konu ile ilgili ÖSYM tarafından gelen açıklamada sınav sonuçlarının öğrencilere iletileceği net tarih belirlendi.

2023 YKS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yayımlanan takvime göre 3 oturumdan oluşan üniversite sınavının sonuçlarının 20 Temmuz 2023 tarihinde açıklanacağı öğrenildi. Sınava giren adayların ÖSYM tarafından yapılan duyuruya göre sonuçların açıklandığı ifade etmesinin ardından kendi T.C. kimlik numaraları ve belirledikleri şifre ile birlikte ÖSYM'nin sonuç internet sitesinden puanlarına ulaşabilecekleri ifade edildi.

Toplamda 24 tercih hakkının bulunacağı bu süreçte adaylara tercih kılavuzu duyurularak belirlenen tarihte de kişilerin gitmek istedikleri üniversiteler için tercihlerini gerçekleştirebilecekleri öğrenildi.

Gündem Haberleri