Özel okul ücreti 2023 zammı belli oluyor!

Özel okullar için uygulanacak 2023 zam oranını Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklayacaklarını duyurdu. Özel okul ücretlerine ne kadar zam gelecek?

Türkiye’de özel okulların ücretlerine yapılacak olan zamma dair önemli gelişmeler yaşanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın her yıl belirlediği özel okul ücreti zammına dair karar açıklanacak. Milli Eğitim bakanı Mahmut Özer konuya dair açıklama yaparak çeşitli parametrelerin dikkate alınarak zam oranı belirleyeceklerini belirtti.

ÖZEL OKUL ZAM ORANI BELLİ OLUYOR!

Özel okullarda 2023 ücret artışı hakkında konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Özel okullar için ücretlerde zam ile alakalı kararımızı yarın açıklayacağız. Bu kararı alırken velilerimizin çıkarlarını koruyacak şekilde bir hükme varmaya özen göstereceğiz. Yeni oranı yarın kamuoyuna açıklamış olacağız.” dedi.

Zam kararına dair bilgi veren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Özel okul ücretlerinde zam kararı verirken sadece Tüketici Fiyat Endeksi veya Üretici Fiyat Endeksi verilerine bakmayacağız. Çünkü 2023 yılında enflasyonun düşmesine dair çok yüksek bir beklenti var. Velilerimizin de çıkarını korumak durumundayız. Tüm bu hassasiyetlerle bir zam kararına varacağız. Velilerimizi mağdur etmeyecek bir oranı belirleyeceğimizi düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Özel okul ücretlerine zam yapılırken yıllık ÜFE ve TÜFE ortalaması alınıyor. Bu ortalamanın üzerine 5 puan eklenerek özel ücret okullarına yapılacak zam belirleniyor. Ancak geçen yıl enflasyon rakamlarının aşırı yükselmesinden dolayı bu hesaplamada sınırlamaya gidilmişti. Bu doğrultuda 2022 yılının özel okul ücretleri zam oranı yüzde 36,7 olarak belirlenmişti.

Özel okul ücretlerinin yüksekliğinden çok sayıda veli şikayetçi oluyor. Kendilerinin ödeme gücünden çok yüksek bedellerin istendiğini belirten veliler Milli Eğitim Bakanlığı’na yoğun bir şekilde şikayette bulunuyorlar. Alınacak yeni zam kararı bu açıdan da özel okullar için çok önemli olacak.

Gündem Haberleri