Özel Sektörde Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün Olacak, Özel Sektör Çalışanları Kaç Gün İzinli Sayılacaklar?

Özel sektörde çalışanların 9 gün bayram tatili yapıp yapamayacakları merak ediliyor. İşte özel sektör çalışanlarının bayram tatili durumları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında açıkladığı önemli kararlardan birisi de Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması oldu. Buna göre 9 Temmuz Pazartesi başlayacak olan Kurban Bayramı tatili 18 Temmuz Pazartesi günü sona erecek. Kamu çalışanları arada kalan 13 Temmuz ve 14 Temmuz tarihlerinde ise idari izinli sayılacaklar. Böylelikle Kurban Bayramı tatili 9 güne tamamlanmış olacak. Peki Kurban Bayramı’nın 9 günlük tatili özel sektör için de geçerli olacak mı?

ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARI İÇİN KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Özel sektör çalışanlarının Kurban Bayramı’nda kaç gün tatil yapabilecekleri merak ediliyor. Kurban Bayramı esasında 9 Temmuz Cumartesi günü başlıyor ve 12 Temmuz Salı günü sona eriyor. Bu 4 günlük süre özel sektör için de tatil olacak. Ayrıca 15 Temmuz’un da resmi tatil olmasından dolayı 9 gün içerisinde 5 günlük tatilden özel sektör de yararlanabilecek. Lakin bunun üstü için ise iş yerlerinde alınacak kararlar etkili olacak. Türkiye’de genellikle çok büyük kurumsal firmalar haricinde bu ek tatillerden çalışanlarını yararlandırmıyorlar. Özellikle kargo ve benzeri hizmet sektörlerinde bu süreçte tatil kullanılması sıkıntılı oluyor.

ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARININ BAYRAM İZNİ NE ZAMAN SONA ERECEK?

Özel sektör çalışanlarının bayram izinlerinin ne zaman sona ereceği de merak ediliyor. Buna göre Kurban Bayramı tatiline giren özel sektör çalışanları 4 günlük bayram süresince izinli olacaklar. 13 Temmuz Çarşamba günü ise özel sektör çalışanları için mesai başlayacak. Ancak iş yerleri özel bir karar alırlarsa bu izinli günlerin sayısı uzayabilecek.

Öte yandan bayram izinleri konusunda özel sektörde firmadan firmaya ve sektörden sektöre değişiklikler olabiliyor. Bankalar bu süreçte kamu kuruluşu gibi uygulama yaparken farklı sektörlerde bu uygulama yapılmayabiliyor.

Emlak365.com

Gündem Haberleri