Parasızlık İnsanları Böbrek Satmaya İtti! İnternette 'Böbreğimi Satmak İstiyorum' Aramaları Patladı!

İnternet alemi bugünlerde böbreğimi satmak istiyorum aramalarıyla çalkalanıyor. Parasızlıktan dolayı böbreğini satmak isteyenler, ekonomik sorunları bir kez daha gözler önüne seriyor.

Türkiye'de yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle son günlerde internette daha önce görmeye alışık olmadığımız bir durum yaşanıyor. Sosyal medyada ve internet aramalarında '' böbreğimi satmak istiyorum '' şeklinde arama yapan kişi sayısı bir anda yükseldi. İnternette böbreğini satabilecek bir kişi bulmayı umut eden kişiler, Google aramalarında üzücü tabloyu gözler önüne serdi.

BÖBREĞİNİ SATMAK İSTEYENLER ÇAREYİ İNTERNETTE ARADI!

Hayat pahalılığı nedeniyle ekonomik sıkıntıların baş göstermesi birçok kişiyi çıkmaza soktu. Borç batağına girenler, ekmek alacak parası dahi olmayanlar internette böbreğini satmak için yarışa girdi.

Google aramalarında '' Böbreğimi satmak istiyorum '' şeklinde aramaların artması, insanların intihara yöneldiği ve para bulmak için kendi hayatından bile vazgeçtiğinin göstergesi olarak görülüyor. Neredeyse tüm dünyanın ortak sorunu olan ekonomik kriz, işi böbrek satmaya kadar getirdi.

Bu üzücü durum organ mafyalarını da harekete geçirdi. Kötü niyetli kişiler, internette arama yapan kişilere ulaşarak onları mağdur ediyorlar. Böbrek satmak ya da böbrek satın almaya teşebbüs etmek bilindiği üzere yasal değil. Bu yöndeki ilanların polis ya da BTK'ya şikayet edilmesi gerekiyor.

Konu hakkında açıklama yapan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Osman Öztürk, vatandaşların içine düştüğü yoksulluk nedeniyle kendi bedenlerinin bir parçasından vazgeçmek zorunda kaldıklarını, yasalar doğrultusunda illegal yollarla organ naklinin yasaklandığını söylüyor. Organ bağışı yapmanın teşvik edilmesi gereken bir durum olduğunu ancak organın parayla satılmasının insanlık dışı olduğunu ifade ediyor.

Gündem Haberleri