Piar araştırma merkezi anket sonuçlarını açıkladı! Son seçim anketi sonuçları ile bugün seçim olsa kim kazanır, partilerin oy oranları yüzde kaç?

Erken seçim tartışmaları gündemi meşgul etmeye devam ederken partilerin son oy oranları da merak konusu olmaya devam ediyordu. Son anket sonucunu açıklayan araştırma şirketleri arasına Piar araştırma şirketi de katıldı.

Ekonomiyi gerekçe gösteren muhalefet partileri iktidara erken seçim baskısı yapmaya devam ederken siyaset kulislerinde sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak Cumhur İttifakı ortaklarından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından erken seçim çağrısı yapılacağı ve 2023 seçim tarihi için Mayıs ayının ilan edileceği iddiaları gündemi meşgul etmişti. 

Yaşanan gelişmelerin ardından gözler bir kere daha partilerin son oy oranlarına çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 seçimleri için bir kere daha aday olacağını ilan ederken 6'lı masanın ise beklenen aday açıklaması henüz yapılmadı. Ancak kulislerde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olacağı iddiaları gündeme taşınmıştı. 

PARTİLERİN SON OY ORANLARI AĞUSTOS 2022! BUGÜN SEÇİM OLSA HANGİ PARTİ KAZANIR, AK PARTİ'NİN SON OY ORANI YÜZDE KAÇ?

Seçim tartışmalarının alevlendiği son dönemde partilerin son oy oranları da merak konusu olmuştu. AK Parti kuruluşunun 21. yıl dönümünü kutlarken son dönemde pek çok anket şirketi tarafından yapılan araştırma sonuçlarında oy oranında düşüş yaşaması ile gündeme geliyordu. 

Piar araştırma şirketi tarafından yayımlanan son anket sonuçlarına göre ise bir ilk yaşandı ve AK Parti ikinci parti konumuna düştü. Katılımcılara "Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltilirken anket sonucunda partilerin oy oranları şu şekilde sıralandı: 

CHP'nin son oy oranı yüzde 28,5

AK Parti'nin son oy oranı yüzde 28,1

İYİ Parti'nin son oy oranı yüzde 12,9

HDP'nin son oy oranı yüzde 11,2

MHP'nin son oy oranı yüzde 7,8

 Gelecek Partisi'nin son oy oranı yüzde 3,5

Deva Partisi'nin son oy oranı yüzde 3

BTP'nin son oy oranı yüzde 1,8

Diğer yüzde 3,2

Gündem Haberleri