Picasso'nun yaşadığı villa 30 milyon dolara satılıyor!

Dünyaca ünlü ressam Pablo Picasso’nun Fransa’da bir süre kaldığı villa satışa çıktı. Ünlü ressamın atölye olarak da kullandığı villa için 30 milyon dolar fiyat belirlendi.

Dünyanın en önemli ressamları arasında gösterilen Pablo Picasso’nun yaşadığı Güney Fransa’daki villa satışa çıktı. Pablo Picasso 1924 yılının yaz aylarına denk gelen günlüklerinde bu villa için “La Vigie” ismini kullanmıştı. Ünlü sanatçı çok önemli olan bu villa adeta sanatının doğduğu yer olarak gösteriliyor.

PİCASSO'NUN KALDIĞI VİLLA SATIŞA ÇIKTI

Pablo Picasso Güney Fransa’da bulunan bu villa da hem yaşıyordu hem de çalışmalarını sürdürüyordu. Burada kendisine oluşturduğu bir atölyede resim çalışmalarını sürdüren Pablo Picasso şu anda dünyanın hayranlıkla baktığı tabloların bir kısmını bu malikanede tamamladı.

Bugünlerde satışa çıkarılan villa ile alakalı olarak çok detaylı bilgiler bulunuyor. Pablo Picasso bu villanın sahibi değildi. Ancak uzun yıllar bu villada ikamet etmiş huzurlu bir çalışma ortamı oluşturmuştu. Pablo Picasso villada kaldığı süre içerisinde yatak ve oturma odalarını da kendi stiline göre bizzat kendisi boyamıştı. Ancak daha sonra mülk el değiştirince bu boyaların üstü kapatılarak yeni boyalar yapıldı.

1929 yılında ABD’li milyarder Frank Gould bu villayı satın aldı. O dönem şartlarında hatırı sayılır bir para ödeyen Frank Gould bu villayı adeta sanatçıların uğrak yeri haline getirmişti. Pablo Picasso’nun ardından villada Paul Morand, Andre Gide, Jean Cocteau, Scott Fitzgerald gibi çok önemli sanatçılar ikamet ettiler.

30 MİLYON DOLAR FİYAT BİÇİLDİ

Bugünkü sahipleri tarafından satışa çıkarılan villa için ise fiyat belirlendi. Satışı üstlenen gayrimenkul şirketi villanın satış bedelinin 30 milyon dolar olduğunu açıkladı. Bugün villanın sahibinin kim olduğu açıklanmazken tarihi önemi olan villanın satışı Fransa’da olay oldu. Gündeme oturan bu villa satışı çok sayıda kişinin ilgi alanına girmeyi başardı. Fransa’da şimdi herkes bu villanın kim tarafından satın alınacağını merak ediyor.

Gündem Haberleri