Piyasalarda Savaş Depremi! Dolar, Altın, Petrol Uçtu, Borsa Endeksler Çakıldı Son Rakamlar

Para piyasalarında Rusya Krizi başladı. Savaşın başlamasıyla birlikte dolar kuru ve altında çok sert yükselmeler yaşandı. Brent petrol fiyatları tavana ulaşırken Borsa İstanbul çok sert düştü.

Piyasaların günlerdir tedirginliğini yaşadığı savaş resmen başladı. Yeni güne başlarken Rusya'nın askeri operasyonu başlatması ile birlikte altın ve brent petrol fiyatları sıçradı. Dolar kuru da TL karşısında değer kazanırken, Borsa İstanbul açılır açılmaz devre kesti. Rusya'nın başlattığı savaş sonrası para piyasalarında son durum.

SAVAŞ KRİZİYLE BRENT PETROL FİYATLARI ARTTI

Savaşın başlamasıyla birlikte küresel piyasalarda brent petrol fiyatları yükselmeye başladı. Savaşa dair ilk açıklamaların gelmesi ile birlikte değer kazanan brent petrol fiyatları küresel piyasalarda psikolojik sınır olarak görülen 100 dolar bandına ulaştı. Savaş gerilimi öncesinde 89 Dolar bandında bulunan brent petrol fiyatları Rusya'nın açıklamaları ile 95 Dolar bandına kadar tırmanmıştı. Brent Petrol şu sıralarda ise 101.6 Dolar bandında yer alıyor.

ALTIN FİYATLARI BİRDEN SIÇRADI

Brent Petrol fiyatları ile birlikte savaş açıklamalarına gelen ilk sert tepkilerden birisi de altında oldu. Altın fiyatları savaşa dair haberlerin resmiyet kazanmasıyla birlikte çok sert bir ivme kazandı. Oluşan endişeli ortamda güvenli limana sığınan yatırımcılar ile birlikte altında yükselme yüzde 3.6 seviyelerine yaklaştı. Rusya'nın harekatına ilişkin son açıklamaların ardından piyasaların son durumu şu şekilde;

Ons altın savaşın ilk gününde 1942 Dolar bandına çıktı.

Gram altın ise yüzde 3.5'luk değer artışı ile 886 TL'de bulunuyor.

Çeyrek altın ise 1465 TL'den satışa çıkarıldı.

DOLAR SON AYLARIN ZİRVESİNE YAKLAŞTI

Dolar kuru da Rusya savaşı nedeniyle 14.00 sınırını aştı. Kurda oluşan dalgalanma ile birlikte son haftaların en yüksek rakamlarına ulaşıldı. Kur korumalı vadeli mevduat düzenlemesi sonrasında 13.00 TL ile 13.50 TL bandında sıkışan dolar kuru son günlerde Rusya gerilimi ile yukarı yönlü hareket ediyordu. Savaşın başlaması ile birlikte kritik olan 13.90 TL ile 14.00 TL sınırlarını aşan dolar kuru güncel olarak 14.12 TL seviyesinde yer alıyor.

BORSA İSTANBUL BAŞLAR BAŞLAMAZ DEVRE KESTİ

Rusya'nın savaş kararı sonrasında birçok dünya ülkesinde piyasalarda hareket negatif yönlü oldu. Borsa İstanbul'da da açılışın ardından çok sert değer kaybı yaşandı. Endeks açılışla birlikte yüzed 7.50 değer kaybı yaşarken daha sonra kayıp yüzde 8.12'ye ulaştı.

KRİPTO PARA BORSASINDA KAYIP YÜZDE 10

Kripto para borsası da savaş ile birlikte değer kayıp yaşamaya başladı. Birçok kripto para biriminde çok ciddi değer kayıpları olurken geri çekilmeler yüzde 10'a ulaştı.

Gündem Haberleri